Logotipi mest
V zraku · buzz buzz

Na mesta lahko vse bolj gledamo kot na blagovne znamke, vsaj na tista, ki k sebi vabijo turiste. Kot na ravni izdelkov in storitev namreč tudi na ravni mest poteka boj za ”stranke”, ki jih mesta vabijo v svoja nedrja. Logotip, ki vizualno predstavlja podjetje/organizacijo, je eden najpomembnejših dejavnikov pri ustvarjanju prepoznavnost. Grafični oblikovalec Raluuca Popescu si je zamisli, kakšni bi bili logotipi mest, če bi nanje gledali kot na blagovne znamke.

Kakšni bi bili logotipi mest, če bi bila ta blagovne znamke? To se je vprašal popotnik, navdušeni fotograf in grafični oblikovalec Raluuca Popescu in ustvaril zanimivo serijo, ki je zrasla iz ideje, kako vizualno predstaviti mesto prek imena.

PREBERITE ŠE: Tako bo Coca-Cola videti v prihodnje – enoten videz za vse pijače

Z besednimi igrami so nastali naslednji logotipi.

Logotipi mest – če bi bila mesta blagovne znamke:

BerlinOdpri galerijo
Hennessy 250 let Jubilejna steklenica za 250 let znamke konjaka Hennessy Triki za starše malih otrok Praktični triki, ki jih morajo poznati vsi starši Torte za konec razmerja Kako prekiniti razmerje? Torte, ki sporočajo, da je ”konec”. Sporočilna moč fotografije Sporočilna moč fotografije · ·