Foto: Lomo
V zraku · tehnologija

Časi polaroidov in analogne fotografije se zdijo svetlobna leta nazaj, njeni ljubitelji pa potisnjeni v obskurnost. Zato sta združila moči in danes prinašata najboljše iz obeh svetov. Dokaz je Lomo’Instant fotoaparat, ki ponuja eksperimentalno naravo lomo fotografije ter tako zavrača rigoroznost pravil digitalnega sveta, in instantno tehnologijo, ki pokaže ‘jezik’ vsakič, ko stisnete sprožilec.

Vrnitev ‘odpisanih’ je torej omogočila ista tehnologija, ki jim je spisala labodji spev in s prihodom Lomo’Instant fotoaparata se lomo efekt- grafični učinek, ki posnema hibe analogne fotografije- od Instagrama vrača v prvinsko formo in seli k prvotnemu lastniku. A digitalna fotografija si je to nakopala sama, saj nas je s svojim perfekcionizmom privedla tako daleč, da smo zamrznjene trenutke nehali soditi po ujetih emocijah in fokus prestavili na hladne tehnikalije, kot so ostrina, pravilnost osvetlitve in upoštevanje zlatega pravila. Z njo smo resda pridobivali na kvaliteti fotografije, a izgubili na kvaliteti doživljaja.

A Lomo’Instant je vendarle več kot samo nostalgičen skok v preteklost in več kot le lomo fotoaparat, saj, če mu dovolimo malce širokokotenja- oprostite- širokoustenja, ne ponuja samo širokokotni objektiv, ampak še polaroidno tehnologijo, neskončni čas osvetlitve (primeren za risanje s svetlobo) in dodatke, kot so ribje oko, barvni geli in bliskavica. Trenutno Lomo’Instant zbira sredstva na strani množičnega financiranja Kickstarter, kjer lahko podprete projekt.

Odpri galerijo
Foto: Bowers & Wilkins Prestižne brezžične HI-FI slušalke začinile Maseratijevo prestižno ponudbo dragon-V2-spaceXs-first-manned-spacecraft-features-3D-printed-engine02 Elon Musk o potovanju v vesolje z raketo za večkratno uporabo in motorji natisnjenimi s 3d tehnologijo – SpaceX Dragon Rock On! 10+ minimalističnih ozadji za vaš računalnik cover-usb-meter Majhen revolucionarni vmesnik, ki bo vaš mobilnik napolnil do 92 odstotkov hitreje – Legion Meter · ·