Sloviti londonski taksi na elektriko
Utrip mesta · mobilno

Črni londonski taksiji imajo že status ikone, nekako tako kot njihovi večji bratje, rdeči dvonadstropni avtobusi. In le še vprašanje časa je bilo, kdaj jih bomo videli tudi v električni obliki. Ti so zdaj med nami, z opaznimi LED-žarometi pa jasno napovedujejo čistejšo in bolj ekološko prihodnost.

Podjetje London Taxi se je preimenovalo v London Electric Vehicle Company in svoje moči preusmerilo v električno energijo. Dizelske različice taksijev se tako umikajo, nadomestile pa jih bodo električne različice z majhnimi bencinskimi generatorji električne energije, ki bodo sposobni prevoziti do okoli 650 kilometrov in pri tem brez izpustov prepotovati razdaljo 110 kilometrov.

Za mestna središča je to več kot odlična izbira, saj so posamezne poti taksijev kratke, zaradi generatorjev pa tudi dolgi postanki na električnih polnilnicah niso potrebni. Podjetje celo ocenjuje, da bo posamezni taksist s tem hibridnim avtomobilom na mesec prihranil za več kot 450 evrov goriva v primerjavi z dizelsko različico londonskega taksija. Inovacije ne bo deležen samo London, takšne taksije bomo lahko srečevali tudi po drugih evropskih in celo svetovnih mestih. Od tega pa bomo imeli nekaj vsi, saj bo zrak čistejši in življenje bolj zdravo. Kdo ve, mogoče pa zavoljo nizke porabe naftnih derivatov tudi cena taksiprevoza pade za kakšen cent.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNI SKUTER UNU LAHKO POSTANE HIT POLETJA

Galerija: Londonski taksi na elektriko

Sloviti londonski taksi na elektriko Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Škoda Rapid, družinski preprostež odpira novo poglavje 1000-500-citymagazine-cover Opel Insignia z novo oznako in še več ognja profil-lewy Električno kolo Avionics V1: retro minimalizem cabin-private-sleeping-cabin-bus-designboom-1800 Cabin: luksuzni hotel na kolesih · · ·