cover-lonelyplanet
Utrip mesta · destinacija · V zraku · trend

Ljubljano so zopet potrepljali po rami, saj jo je popotniška ”biblija” Lonely Planet uvrstila kar na 2. mesto seznama najboljših evropskih poletnih turističnih destinacij. Pred njo se je vrinila le Grčija, v hrbet pa ji gledajo JZ Anglija, Italija, vikinško obarvani kraji na Danskem, španska Sevilla, Zunanji Hebridi na Škotskem ter ostale odlične destinacije. Preveri koga vse je Slovenija prehitela na tem izjemnem seznamu.

Lonely Planet, ki velja za obvezno čtivo vsakega svetovnega popotnika, je k izbiri dodal še kar nekaj izbornih besed o naši prestolnici, med drugim, da se je dobro naučiti njeno sicer težko izgovorljivo ime, saj da bomo o njej v prihodnosti zagotovo še veliko slišali. Seveda niso mogli mimo 2.000-letnice Emone, katere potomka je današnja v zeleno odeta Ljubljana, in številnih dogodkov, ki bodo pospremili to kolosalno obletnico. Ko so jo pogledali v širšem kontekstu, kontekstu Slovenije, so ji nadeli slikovitost Švice, ki ne udari tako močno po denarnici. Pohvalili so še njeno izhodiščnost do drugih krajev in odlično stanje avtobusnega ožilja.

Preberite še: 55. Jazz festival Ljubljana

Preveri kdo vse se je znašel na lestvici in kar je pomembno, koga vse je Ljubljana in s tem Slovenija prehitela. (več v galeriji)

10. Toulouse, FrancijaOdpri galerijo

Seznam Lonely Planeta si lahko ogledate preko te povezave!

Foto: The Fasano 5 luksuznih brazilskih hotelov, ki se zdijo kot pravljica naslovna Budimpešta – edinstveni urbani kotički za vse mlade kreativce 029 Barviti Matisse Beach Club summer_slide_26 Nenavadni eko resort v Švici ·