Lossa Engineering Honda CT90 BMX 'Redline': tako čudna kombinacija, da je že briljantna.
Utrip mesta · mobilno

Tudi če sveta motociklizma ne spremljate prav pogosto, zagotovo kdaj opazite kakšno nenavadno ‘stvaritev’. Nekaj takšnega bi lahko rekli tudi za Hondo CT90 BMX ‘Redline’, ki jo je izdelalo podjetje Lossa Enginering. Tako je čudna, da je že naravnost briljantna.

Po podrobnem pregledu hitro ugotovimo, da pri Lossa Engineering niso naredili BMX kolesa, na katerega bi ‘nataknili’ motor, temveč ravno obratno. Vzeli so motorno kolo Honda CT90 in mu spremenili videz, da je zdaj na las podoben ekstremnemu športnemu kolesu. Da so dosegli ta videz, je bilo treba odstraniti večino ogrodja Honde, nekaj delov pa je bilo treba narediti povsem na novo. Vse to z razlogom, da bi končni izdelek spominjal na kolo BMX Redline iz 80. let prejšnjega stoletja.

Za piko na i so dodali sedež kolesa BMX, primerne ročke in pedala, za konec pa še platišča z naperami. Končani izdelek je zagotovo izpolnil vsa pričakovanja, saj je na las podoben kolesu BMX. Simpatično motorno kolo ima motor, velik 110 kubičnih centimetrov, in izpolnjuje vse zahtevane cestne kriterije za njegovo registracijo. Honda ‘Redline’ se je znašla na licitaciji na spletnem portalu eBay, a ima na žalost po zadnjih informacijah že novega lastnika.

Galerija slik – Lossa Engineering Honda CT90 BMX ‘Redline’

Lossa Engineering Honda CT90 BMX 'Redline'Odpri galerijo

Rolls-Royce Ghost Surfboard Rolls-Royce Surfboard: posebna deska za lastnike prestižnih lepotcev Hitch Hotel Hitch Hotel: prva raztegljiva počitniška prikolica brez koles na svetu Cosmic Motors Cosmic Motors Galaxion: avtomobil znanstvene fantastike Harley-Davidson LiveWire Harley-Davidson LiveWire: nova doba za Harley-Davidson · ·