Lotus Elise Classic Heritage
Utrip mesta · mobilno

Lotus je predstavil štiri nove različice modela Elise v omejeni izdaji. Vsaka ima svojo živahno in značilno barvno paleto, ki si poklanja pionirski in izjemno uspešni dirkaški zgodovini Lotusa.

Lotus ima za sabo dolgo in bogato zgodovino dirkanja ter inovacij! Ne samo da je v 60. letih prejšnjega stoletja deloma dominiral v F1, temveč je tudi vedno znova presenečal! Ekipa s Colinom Chapmanom na čelu, je s svojimi smelimi konstrukcijami veljala za pionirje trendov kraljevega razreda motošporta.

Lotus to zgodovino proslavlja s 100 primerki modela Elise Sport 220 v štirih zaščitnih barvah, ki predstavljajo barve nekaterih njihovih najuspešnejših dirkalnikov F1! Te so črna in zlata, rdeča bela in zlata, modra, rdeča in srebrna ter modra in bela.

Famozna črno-zlata kombinacija se nanaša na barvo modela Lotus Type 72D, s katerim je Emerson Fittipaldi dosegel pet zmag v sezoni F1 leta 1972. Rdeča, bela in zlata spominjajo na Lotusa Type 49B, s katerim je leta 1968 dirkal Graham Hill, medtem ko je model v modri, rdeči in srebrni navdihnil Lotus Type 81 iz leta 1980, ki so ga vozili Nigel Mansell, Elio de Angelis in Mario Andretti.

Četrta nova Elise v modri in beli barvi, je poklon Lotusu Type 18 iz leta 1960. Natanko 60 let nazaj je bil to prvi Lotusov dirkalnik, ki je imel Veliki nagradi Monaka najboljši štartni položaj in dosegel zmago. Za volanom je bil pokojni Sir Stirling Moss.

Poleg svoje edinstvene barvne sheme, ki jo bodo oboževalci motošporta takoj prepoznali in ki se bo ponovila tudi v notranjosti avtomobila, ima vsak avtomobil na armaturni plošči ekskluzivno ploščico s številko proizvodnje, ki se bo nanašala na omejeno serijo. Vsi štirje modeli bodo imeli enako ceno, 47.848 evrov!

Galerija: Lotus Elise Classic Heritage

Lotus Elise Classic HeritageOdpri galerijo
Manhart Audi RQ 900 SUV Manhart Audi RQ 900 SUV: obilje razkošja in moči Nuvolari Lenard Thunder Nuvolari Lenard predstavlja okolju prijaznejši vodni taksi Thunder za “popandemične” Benetke Tesla Model S Shooting brake Tesla Model S Shooting Brake: sanje “eko metroseksualca” U-Boat Worx Nemo U-Boat Worx Nemo: mini podmornica za osebno rabo ·