Lotus Evora GT
Utrip mesta · mobilno

Ustanovitelj Lotusa – Colin Chapman je vselej svojim inženirjem ponavljal ena in iste besede: “Poenostavite in dodajte lahkotnost”. Prav tega recepta so se pri Lotusu držali pri najnovejšem modelu Lotus Evora GT.

Lotus Evora GT je najnovejša izvedba tega etosa, ki izboljšuje modela Evora 400 in Sport 410. Nova Evora GT uporablja sredinsko nameščen 3,5-litrski Toyota V6, ki ga najdemo tudi v modelih Camry in nekaterih Lexusih, a je motor precej nadgrajen in tako iz sebe lahko iztisne 422 konjev, zmore 430 Nm navora in tako pospeši od 0 – 100 km/h v le 3.8 sekunde.

Vse je podvrženo absolutni športnosti, tako je na površini avtomobila moč najti le panele iz ogljikovih vlaken, vezani aluminijasti monokok in kovana aluminijasta platišča zagotavljajo dodaten prihranek teže. V notranjosti pa najdemo še vedno pravo klasiko – analogno armaturno ploščo, ki ji dela družbo infomatičen sistem na zaslonu. Evora je namreč že pravi starček, saj modelno sega v leto 2010. A je včasih čisto zadosti le evolucija. Se strinjaš?!

LOTUS EVORA

Lotus Evora je športni avtomobil, ki ga proizvaja britanski proizvajalec avtomobilov Lotus. Avtomobil, ki je bil razvit v okviru projekta Project Eagle, je bil kot Evora predstavljen 22. julija 2008 na Britanskem mednarodnem avtomobilskem salonu. Nekaj kasneje je bil predstavljen Evora S in sicer leta 2010 z 3,5-litrskim V6 napolnjenim motorjem. Na avtomobilskem salonu v Ženevi 2015 pa je bil predstavljen prenovljen in zmogljivejši model Evora 400, ki mu je sledila zmogljivejša različica, Evora GT430, ki je bila predstavljena leta 2017.

Galerija slik: Lotus Evora GT

Lotus Evora GTOdpri galerijo

audi-e-tron-scooter-header Audi e-tron Scooter: skiro in rolka, združena v eno Tushek TS 900 Apex Tushek TS 900 Apex: slovenski hiperavtomobil je najlažji na svetu Puritalia Berlinetta Puritalia Berlinetta: skoraj 1.000 iskrih vrancev pod glamurozno zunanjostjo Skica Buggatijevega SUV-ja Bugatti: bomo morda le ugledali Bugattijevega SUV-ja z Rimacovo tehnologijo? ·