Lotus Evora GT430
Utrip mesta · mobilno

Lotus Evora GT430 je najboljši avtomobil, ki so ga pri tej butični britanski znamki kadarkoli naredili. Gre za njihov najlažji, najmočnejši in najhitrejši avtomobil do zdaj, ki je “cestno legalen”, na voljo pa bo le v omejeni seriji.

Izdelali bodo namreč le 60 teh najbolj vročih Evor in vsem je že jasno, da jih bodo v hipu razprodali. Pred časom je bila predstavljena Lotus Evora 410, ki pa jo Lotus Evora GT430 prekaša v prav vseh pogledih. Toyotin V6 motor ima namreč kar 430 konjskih moči, kar je 20 več od drugega najhitrejšega cestnega Lotusa. Če pri tem upoštevamo še dejstvo, da je Evora GT430 tudi za 70 kilogramov lažja, ni čudno da od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 3,7 sekunde, kazalec hitrosti pa se neha dvigovati pri številki 305. Kar pa se tiče voznih lastnosti, ni treba izgubljati besed. Evora GT430 ostaja pravi Lotus in kot taka se drži ceste kot pijanec plota.

Zaradi lahke teže je karoserija skoraj v celoti narejena iz karbonskih vlaken. Karbon se nahaja tudi v notranjost in je sestavni del Sparcovih školjkastih športnih sedežev. Kombinacija usnja in alkantare naredita notranjost bolj prestižno. A kljub vsemu je tu še vedno prisoten občutek, da gre za pravi športni avtomobil, še posebno, če si ga naročite s štiritočkovnim varnostnim pasom.

PREBERITE ŠE: LAZARETH MOKE: LUŠTKANA STVARCA ZA VROČE POLETNE DNI

Galerija slik: Lotus Evora GT430

Lotus Evora GT430Odpri galerijo
Čoln z jacuzzijem Čoln z jacuzzijem: sprostitev na vodi pix_04 PIX: električni kinder jajček GranTurismo 2020 Kaj nam za 2020 pripravlja Maserati? Bentley Continental GT Convertible Galene Bentley Continental GT Convertible Galene: jahta na kopnem · · · · ·