Lovenjakov dvor (Foto: Booking.com)
Utrip mesta · destinacija

Odlična hrana, prijazna postrežba, prijeten ambient in prekmurska gostoljubnost – tako bi lahko opisali Lovenjakov dvor, ki sestoji iz gostilne Lovenjak, manjšega in sodobno opremljenega Hotela Štrk ter domačije v prekmurskem stilu. Tukaj se ne boste le dobro najedli, ampak se boste vrnili v življenja naših babic in dedkov, seveda z nekaj več udobja in pa tudi z wellnessom.

Lovenjakov dvor boste našli v naselju Polana v Murski Soboti, kjer vas bo najprej pozdravilo veliko gnezdo štorkelj, ki se tja vračajo že dobri 70 let. Prekmurska domačija je stara čez 170 let, njihova gostilniška dejavnost pa je nekoliko mlajša. Poleg gostilne stoji Hotel Štrk s 24 sodobno opremljenimi sobami, ob tem pa še domačija, v prekmurskem stilu urejen apartma, ki ga obkrožajo živali. Pa pojdimo lepo po vrsti in si poglejmo, kaj vse vam ponuja Lovenjakov dvor.

HOTEL ŠTRK

Hotel Štrk ima 24 sodobno opremljenih sob, dve sobi sta nadstandardni in imata poleg posebnih postelj tudi masažno kad. To sta Štrkova in Grajska suita. Prva se ponaša z vodno posteljo, masažno kadjo in s pogledom na gnezdo štorkelj, druga pa je opremljena z avtentičnimi kosi pohištva iz nekdanjega dvorca v Prosenjakovcih. Družinske sobe imajo možnost povezave, sobe v pritljičju pa imajo svoje terase. V hotelu so tudi bazen in tri savne. Ker je hotel manjši, se lahko posvetijo vsakemu posebej in vsakemu posebej pripravijo odkrivanje Prekmurja na njemu najboljši način. Hotel sicer odlikuje fantastična lokacija – bližina mesta Murska Sobota, bližina term in golf igrišča, urejene kolesarske poti in možnost sprehodov.

Hotel Štrk (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

LOVENJAKOVA KMETIJA – APARTMA

Domačija je hiša zgrajena in opremljena v starem prekmurskem stilu, kar pomeni, da je pokrita s slamo, v njej sta prednja in zadnja iža, jedilnico s kuhinjo pa obogati še nepogrešljiva lončena peč. Pred domačijo vas bodo pozdravile prijazne živali (koze, ovce, poniji, kokoši, pavi, dva emuja, zajčki, muce…), za njo pa ribnik, ki nudi možnost ribolova. Počitniška hiška je primerna za 4 do 6 oseb in za vse, ki si želite podoživeti življenja naših babic in dedkov. Kot gostje domačije imate možnost uporabe hotelskega wellnessa.

Lovenjakova kmetija - apartma (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Dobrodošli pa so seveda tudi kamperji in kamp prikolice, kjer jih v prijetni senci prekmurskih dreves čaka 10 privezov s priključki na toplo/hladno vodo, elektriko, asfaltirano podlago in odtok za praznjenje sanitarnih kaset.

GOSTILNA LOVENJAK

Da ne boste ostali lačni, bodo poskrbeli v Gostilni Lovenjak. V à la carte restavraciji vas bodo razvajali s svojimi kulinaričnimi posebnostmi ali pa s priznanimi prekmurskimi dobrotami. Znani so tudi po svojih morskih specialitetah. Poleti boste lahko obedovali na letni terasi, ki ji daje senco brajda, stara preko 125 let. Obiskali boste lahko tudi vinsko klet, kje vam bo vinski sommelier pripravil izvrstno degustacijo prekmurskih vin pod blagovno znamko Diši po Prekmurju. Da pa bo obisk le nekoliko drugačen, pa bodo poskrbeli v žganjarni St. Stefan, kjer zorijo in dozorijo vinjaki (konjaki).

Kot zanimivost naj dodamo, da boste tukaj našli tudi energijske točke, geomantično točko pa imajo celo v svoji kuhinji!

Ola Opatija OLA Opatija – romantični apartma za pobeg v hrvaški Monako 61777356_373030263326092_5895784868339407423_n Šunikov vodni gaj: smaragdni vodni tolmuni, ki jim pripisujejo zdravilne lastnosti skocjanski-zatok1 Škocjanski zatok: magičen slovenski naravni biser, skrit v koprskem zaledju apartmaji z bazenom 5 apartmajev z lastnim bazenom, ki jih hočeš letos! · · ·