Lunark Phone
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Ko smo že mislili, da so telefoni na preklop dokončno odšli v večna lovišča, sta tako LG kot Samsung napovedala njegov povratek. Če se poteza ne zdi logična, pa se toliko bolj zdi telefon na preklop industrijskega oblikovalca Allana Ospine, ki na novo oziroma po Sonyjevo definira tovrstne tehnološke igračke. Ustvarili so namreč pametni telefon Lunark Phone z dvema zaslonoma in posebnim zgibom, ki ju poveže v enega.

Se spomnite, ko nas je hotel Sony pred leti prepričati s svojo tablico na preklop Sony Tablet P, ki je spominjala na etui za očala? Kupci je niso vzeli za svojo zato se verjetno sprašujete čemu zdaj Ospinov eksperiment s pametnimi telefoni, ki jim beseda preklop sicer ni tuja. A kot rečeno je Lunark Phone nekaj povsem drugega, saj ni pol zaslon, pol tipkovnica, ampak gre za en pametni telefon z dvema zaslonoma.

Zavoljo posebnega zgiba se telefon odpre kot knjiga ali časopis in rešuje težavo večopravilnosti, ki je na pametnih telefoni, pa najsi bodo še tako veliki, velikokrat težava. Zdaj lahko istočasno telefonirate in uporabljate aplikacijo, med igranjem igric pa se bosta zaslona obnašala po principu mobilne igralne konzole Nintendo DS. Tudi deljenje fotografij bo s tem precej lažje.

PREBERITE ŠE: Samsung Galaxy S6 edge plus + — pametni telefon, pri katerem boste težko našli kak minus

Prednost okrova na pregib je tudi večja varnost zaslonov, saj med neuporabo nista obrnjena s hrbtom (beri ohišjem) en proti drugemu, ampak se gledata v oči, s čimer sta še toliko bolj zaščitena pred praskami in drugimi kontakti pred katerimi ju sicer ščiti kovinsko ohišje. Kolikšna je avtonomija baterije Lunark Phona (še) ni znano, obeta pa se mu precej več uric brez polnjenja zahvaljujoč dodatnim mili-amperskim uram, ki jih je priskrbel ”zaslon dvojček”.

Lunark PhoneOdpri galerijo
BlackBerry Venice BlackBerry Venice – BlackBerry kot Android s pogreznim ohišjem in fizično tipkovnico Samsung Galaxy S6 edge+ Samsung Galaxy S6 edge plus + — pametni telefon, pri katerem boste težko našli kak minus Sony Xperia M5 upe polaga v digitalni fotoaparat Sony Xperia M5 – prvi pametni telefon s hibridnim ostrenjem OnePlus 2 OnePlus 2 – najbolj težko pričakovani Android leta 2015 ·