MacBook Air
V zraku · dizajn

Pa saj je s 3 mm na robu že tako ali tako tanek, bi rekli. No, japonskemu umetniku Šimabuku se ni zdelo čisto tako. Svojo idejo je predstavil na letošnjem Mednarodnem umetnostnem bienalu v Benetkah, ki se je odvijal pod sloganom “Naj živi!”

Šimabuku je z brusilnim kamnom rob MacBooka Air stanjšal na tako debelino, da je z njim lahko prerezal jabolko na pol. Precej pomenljivo, kajne? Da je vse skupaj izpadlo še bolj prepričljivo, je umetnik uporabil lesen ročaj, na katerega je pritrdil ‘rezilo’, tako da je bil končni videz precej podoben sekiri. Šimabuku je s tem želel prikazati primerjavo med pradavnimi in novodobnimi orodji, saj ga že od nekdaj žene radovednost po raziskovanju človekovih navad. Konec koncev človek že praktično od prvega dneva obstoja uporablja precej podoben način rezanja, kot ga poznamo sedaj. Le orodja so se nekoliko spremenila. Dogodek oz. instalacijo so na bienalu predvajali prek videoposnetka in ne v živo.

Galerija slik: MacBook Air – tako oster kot kuhinjski nož

MacBook Air Odpri galerijo

Hm kaj bi pri Applu porekli na to, da z njihovim prenosnikom režemo nič drugega kot jabolka.(?) Nekaj ironije pa je vendarle v tem.

loud-shadows-01 Loud Shadows: napihljiva struktura za dogodke v naravi Manet – počivalnik po navdihu francoskega krompirčka Manet – počivalnik po navdihu francoskega krompirčka 1000-500-citymagazine-cover DeskView – ko se okno spremeni v pisalno mizo Supflex BigSup Supflex BigSup: od zdaj nič več sami pri supanju