Mainio_2_RAW.FI_
Utrip mesta · otroci

Dolgo pričakovana finska blagovna znamka za otroke Mainio je pred kratkim končno predstavila svojo prvo kolekcijo. Za nekatere rahlo čudaška, za druge domiselna, vsekakor pa sveža in zabavna oblačila za malčke.

Prva Mainio kolekcija ni razočarala. Je rahlo čudaška, zelo domiselna, sveža, zabavna. Ustvarjalci inspiracijo iščejo v ulični modi, fascinira jih divjina, uživajo v čudaških, tudi matematičnih vzorcih, in raznoraznih barvnih kombinacijah. In točno vse to izžarevajo njihova oblačila, ki so namenjena avanturističnim in radovednim malčkom, od dojenčka do 12. leta starosti.

Gre za vsakodnevna udobna oblačila, ki so prepoznavna, malce drugačna in zelo šik. V njihovi kolekciji se znajde celo nekaj večernih kosov za otroke. Tudi malčki vendar potrebujejo večerno toaleto! Poleg svežine in dobrih idej pa je Mainio še nekaj več, dodano vrednost mu dajeta izjemna previdnost pri izbiri materialov in proizvodnega procesa ter družbena odgovornost.

Za oblačilca, ki so oblikovana na Finskem in izdelana v indijski tovarni, uporabljajo organske materiale. Dva odstotka dobička namenijo prav v Indijo za podporo tamkajšnjega izobraževalnega sistema oziroma za sorodne namene. V nasprotju z mnogimi drugimi evropskimi podjetji pa Mainio tudi skrbno spremlja razmere v tovarni v Indiji in fotografije proizvodnega obrata brez težav pokaže svetu. Mainio se zdi res malce drugačna znamka. Slaba novica je, da je tako sveža, da izdelkov pri nas še ni mogoče videti v živo. Dobra novica pa je ta, da njihova spletna trgovina dostavlja v vse evropske države.

Odpri galerijo
Ava's room Sissy+Marley – otroške sobice, polne zgodb baby beanbag_4_KIDSLIFESTYLE.AU_cover Mehka vreča, ki raste z otrokom Gregorjevo_Nada Žgank Gregorčki pozdravljajo pomlad Slika 8_Genie Risani junaki, ki bodo nasmejali otroke · · · ·