shutterstock_1328374673
Utrip mesta · zdravje & lepota

Če še ne veste, maj je mednarodni mesec samozadovoljevanja – in čeprav to počnemo skoraj vsi, je samozadovoljevanje v naši družbi še vedno tabu tema. Je tudi za vas?

Kot prvi mednarodni dan samozadovoljevanja je zabeležen 14. maj 1995, ko so pri prodajalcu spolnih igračk Good Vibrations razglasili ta dan v čast kirurginji Jocelyn Elders – to je leta 1994 odpustil takratni ameriški predsednik Bill Clinton, saj je predlagala, da bi bilo samozadovoljevanje del spolne vzgoje.

Čeprav se mednarodni dan samozadovoljevanja danes praznuje 21. julija vsako leto, je celoten maj posvečen raziskovanju telesa in intimnih predelov.

V mednarodnem mesecu samozadovoljevanja bodo različne organizacije spodbujale k spolnemu zdravju in razbijanju stigem, saj moderne raziskave kažejo, da lahko samozadovoljevanje izboljša razpoloženje, poveča odpornost in iz telesa izpere strupe. Med drugim naj bi celo okrepilo spolnost s trenutnim (ali prihodnjim) partnerjem.

cover-tatuji Helix tatu trend je popolnoma prevzel Instagram Philips_Shot_02 Philips Lumea Prestige: adijo, dlačice, živijo, svoboda! astrološki make-up Čarobno ličenje, ki so ga navdihnila astrološka znamenja Fitnes blogerka Morgan Mikenas Fitnes blogerka pokazala, kako so videti njene noge po tem, ko si jih eno leto ni pobrila · · ·