Majestic Bernadet
Utrip mesta · mobilno

Majestic je do potankosti obnovljeno motorno kolo iz leta 1930. Dela se je lotil Serge Bueno, čigar družina si lasti ta motocikel že vse od njegovega nastanka. Zapuščen je čakal v garaži, da se ga kdo spomni in ga spravi v red. Rezultat je impresivno, čudovito in nenavadno motorno kolo v oblikovalskem slogu art deco.

Poznavalci zgodovine motornih koles so prepričani, da je na svetu le še okoli 10 motornih koles Majestic, in ta, predstavljen v članku, je zagotovo najlepši in najbolj dodelan med njimi. Majestica je v tridesetih letih prejšnjega stoletja oblikoval Georges Roy, ki mu niso bile všeč oblike motornih koles, za katere je menil, da so preveč raztegnjeni in neproporcionalni. Namesto tega si raje zamislil kovinsko, cigari podobno ogrodje, pod katero bi bil zakrit motor in pogonski sklop. Majestic je bil prvič predstavljen na Pariškem avtosalonu leta 1929, kjer je bil tudi v središču pozornosti. Naslednje leto se je začela prodaja, ki v nasprotju s pričakovanjem podjetja ni bila uspešna. Podjetje, ki je izdelovalo Majestica, je svoja vrata zaprlo leta 1933.

Družina Sergea Buena je shranila Majestica za 30 let, dokler se naposled niso odločili za restavriranje. Začela se je dolga in mučna pot obnove, kjer je največji izziv predstavljala obnova zarjavelega ohišja. Rezervnih delov že dolgo ni bilo več na voljo, za referenco pa so imeli le stare fotografije. Trud in trdo delo sta se obrestovala in motorno kolo je zdaj prav takšno, kot je bilo, ko je zapustilo proizvodno linijo. Ponuja še dodaten prostor za sopotnika v lični “prikolici”, ki jo je prispevalo francosko specialistično podjetje za motorje Bernadet.

PREBERITE ŠE: BANDIT9 ODYSSEY: ŠE ENO MOTORNO KOLO IZ PRIHODNOSTI

Galerija slik: Majestic Bernadet

Majestic BernadetOdpri galerijo

Aerion in Lockheed Martin AS2 Aerion in Lockheed Martin AS2: prvo nadzvočno poslovno letalo na svetu ares-design-project-panther (2) Ares Design Project Panther: ko se v celoto združita Lamborghini Huracan in De Tomaso Pantera Hyundai i30 N Hyundai i30 N: črka N za Najmočnejšega Hyundaia i30 Pagani Huayra Lampo Pagani Huayra Lampo: ko se srečata Pagani in Fiat · · · · · ·