paulzizka1
V zraku · buzz buzz

Narava je, ne samo najboljši zdravnik, ampak tudi največji umetnik. Svet je njena galerija, kjer smo del slike tudi ljudje, prav tako njena stvaritev. Narava pa je tudi neuničljive sila nagnjena k osupljanju, enkrat s svojo lepoto in občutkom za estetiko, drugič s svojo uničujočo silo. Je tista, ki nam lepša bivanje in ki nas spomni, da ni vse v drvenju na cilj in da so v njenem mogočnem objemu problemi precej manjši kot se zdijo.

”Človek obrača, narava obrne”, bi lahko dejali o naravi skozi parafrazo slavnega reka. Ko se namreč narava nekaj odloči, je človek zgolj kmet na njeni šahovnici. Ena ujma je dovolj, da se zavemo, kako nemočni smo v boju z njo. Kljub temu je v službi življenja in kot plenilci ”napade” samo takrat, ko je nuja (lakota je v tem primeru neravnovesje).

PREBERITE ŠE: Prej-potem: 10 čudovitih jesenskih preobrazb narave

Čeprav smo ena manjših stvaritev narave, smo pomembne košček v njenem mozaiku. In čeprav je, literarno gledano, izraz mali človek, človek, ki je družbeno nepriznan in brez veljave, je antropološko mali človek, človek, ki mu majhnost poklanja svobodo, smisel obstoja, pripenja veljavo in je torej antipod sociološko definiranemu malemu človeku. Ker narava nas ne pomanjša, da bi nas naredila pohlevne, pač pa da bi nas navdala z energijo, kar je tudi sporočilo, ki dobesedno kriči iz fascinantnih fotografij v naši fotogaleriji.

The Black Spur, Viktorija, AvstralijaOdpri galerijo

Screen-Shot-2014-11-11-at-1.45.47-PM-2xwqhnesgexg9ci5k9mya2 Pogumni slonček se je proti levjemu tropu boril kot lev in zmagal 1f6f781152c6559d736a3db57c2aff72 Grafiti ”mehkega srca” cover 20 najbizarnejših ženskih in moških frizur, ki jih zasledimo na spletu PicMonkey Collage Drawing a Day: Simpatične ilustracije zagrebške umetnice za lepši dan · ·