Deadpool
Kulturni izbor · film

Katere filme si bomo lahko v kinu ogledali v maju? Prihaja težko pričakovano nadaljevanju priljubljene akcijske komedije Deadpool, končno pa bomo tudi izvedeli, kako se je začelo prijateljstvo Han Sola in Chewbacce.

To so filmi, ki si jih boste lahko v maju ogledali v kinu.

Biografska drama
Vztrajanje (Perseverance, 2018)

So prav neizrečeni spomini tisto, kar nas oblikuje v to, kar resnično smo? Vztrajanje je mozaična pripoved o dogodkih, ki so zaznamovali glavne like. Vsaka posamezna zgodba odslikuje misli, cilje, strahove in želje svojega junaka ter jih poskuša ubesediti skozi notranje monologe, redkobesedna izpraševanja o samem sebi, skozi spomine in izpovedi. Filmski kolaž raznovrstnih intimnih življenjskih zgodb želi pripovedovati o fenomenu človeka. Prav zato si liki v filmu ne delijo kraja ali časa dogajanja, ne vedo drug za drugega in nikoli ne bodo.

od 3. maja / Cineplexx, Kolosej

Družinski dokumentarec
Zemlja: nepozaben dan (Earth: One Amazing Day, 2018)

Iz studia BBC Earth Films, ki je ustvaril kultno dokumentarno serijo Zemlja, prihaja dolgo pričakovano nadaljevanje Zemlja: Nepozaben dan. Film je prepreden s humorjem, intimnostjo, čustvenostjo in osupljivim občutkom za filmsko lepoto; je očarljiva kinematografska in do družine prijazna dogodivščina, ki prinaša spektakularno spoznanje, da vsak dan vsebuje več nevidenih dram in čudes, kot si jih sploh lahko zamislimo.

od 3. maja / Kolosej

Romantična drama
Moj lažni mož (Overboard, 2018)

Leonardo, sebični bogati plejboj, pade z jahte in se zbudi v bolnišnici brez spomina. Ko njegova nekdanja delavka izve za nesrečo, se mu odloči maščevati in ga prepriča, da je njen mož. Materi samohranilki s tremi otroki bi pomoč okoli hiše vsekakor prišla prav. Kmalu bo ta bogataš poprijel za delo, ki se ga ni dotaknil nikoli poprej. Čeprav mu je sprva težko, se Leo na koncu le prilagodil in vzljubil svoje novo življenje.

od 10. maja / Cineplexx, Kolosej

Animirana družinska pustolovščina
Jamski človek (Early Man, 2018)

Pred nami je noro smešna prazgodovinska pustolovščina v znanem Aardmanovem animacijskem slogu. Dogaja se v prazgodovinskem obdobju, ko so zemlji gospodarile nevarne zveri in kosmati mamuti, spremlja pa jamskega človeka, ki poskuša skupaj s svojim najboljšim prijateljem, divjim prašičem Hognobom, združiti svoje pleme v boju proti močnim sovražnikom, ki jim grozijo.

od 10. maja / Cineplexx, Kolosej

Znanstvena fantastika
Zadrži dih (Dans la brume, 2018)

Oče Mathieu bi naredil vse za svojo enajstletno hčer, ki je že od rojstva zaradi bolezni hermetično zaprta v komori. Nenadoma Pariz strese potres in po ulicah se začne viti megla. Mesto zajame panika. Mathieu in Sarina mati Anna sta ena redkih preživelih, ki zavetje najdejo na strehah in zgornjih nadstropjih najvišjih zgradb. A Sarah morata pustiti v stanovanju v komori …

od 10. maja / Cineplexx, Kolosej

Akcijska komedija
Deadpool 2 (2018)

Po preživetju nesrečnih dogodkov si želi Wade Wilson uresničiti sanje in postati Poughkeepsiejev najbolj priznan rejec buldogov, hkrati pa se želi naučiti sprejemanja odprtega odnosa. Wade se na svoji poti bori s kupom najrazličnejših neznancev, da bi odkril pomen družine, prijateljstva, pa tudi domiselnih kostumov, ki jih uporablja za svoje nadvse odprto spolno življenje.

od 17. maja / Cineplexx, Kolosej

Kriminalni triler/drama
Nikoli zares tukaj (You Were Never Really Here, 2017)

Joe je nekdanji vojak in zunanji sodelavec organov pregona, ki zdaj živi z ostarelo mamo v hiši, kjer je preživljal travmatično otroštvo. Nekega dne ga najamejo, da poišče izginulo najstnico Nino, hčerko ambicioznega politika, ki se hitro vzpenja po družbeni lestvici. Zdi se, da so jo ugrabili trgovci z ljudmi, zato Joeju pustijo povsem proste roke pri uporabi načinov za njeno iskanje. Dogodki pa se začnejo kmalu obračati v povsem napačno smer …

od 17. maja / Kolosej

Kriminalni triler
Pokvarjeni Samarijan (Bad Samaritan, 2018)

Srhljivi triler s priljubljenim Davidom Tennantom v glavni vlogi, najbolj znanem po svoji inkarnaciji Doktorja v kultni nadaljevanki Dr. Who. Vlomilec vdre v bogataševo hišo in najde v njej z verigami priklenjeno žensko. Ko anonimno obvesti policijo in poskuša rešiti žrtev, ki jo je pustil za seboj v tej hiši, postane tarča razvpitega psihopata.

od 24. maja / Cineplexx, Kolosej

Akcija
Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story, 2018)

Med avanturo v mračnem podzemnem svetu polnem kriminala Han Solo spozna svojega bodočega kopilota Chewbacco in se sreča z Landom Calrissianom, leta preden se pridruži Upornikom.

od 24. maja / Cinpelexx, Kolosej

Komedija
Klub zadovoljnih žensk (Book Club, 2018)

Diane je po štiridesetih letih zakona nedavno ovdovela. Vivian ima najraje moške, ki ne zahtevajo obvez in zaobljub. Sharon še vedno ni prebolela ločitve izpred več desetletij. In Carolin zakon se po petintridesetih letih maje. Življenje teh štirih dolgoletnih prijateljic se obrne na glavo na vse mogoče načine, ko se njihov bralni krožek loti branja in debate o romanu Petdeset odtenkov sive.

od 31. maja / Cineplexx, Kolosej

Biografska kriminalna drama
Ljubiti Pabla (Loving Pablo, 2018)

Biografska kriminalna drama opisuje vzpon in padec enega najhujših preprodajalcev drog Pabla Escobarja in njegovo vihravo ljubezensko razmerje z eno najslavnejših kolumbijskih novinark Virginio Vallejo, in sicer v času terorja, ki je zajel Kolumbijo v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

od 31. maja / Cineplexx, Kolosej

Animirana romantična komedija
Začarani princ (Charming, 2018)

Princ Šarmer je bil kot otrok po nesreči polit z veliko količino čarobnega prahu za neustavljivi šarm, zaradi katerega se vse ženske lepijo nanj. Vsaka ženska, ki jo sreča, se zaljubi vanj. Ko se tako zaroči s tremi dekleti hkrati, se princ odloči s tujčevo pomočjo poiskati pravo ljubezen. Toda tujec nosi s seboj veliko skrivnost.

od 31. maja / Cineplexx, Kolosej

Najboljši Filmski avtomobili Najboljši filmski avtomobili vseh časov shutterstock_583421719 Poredni erotični filmi, ki bi jih morala videti vsaka ženska t-the-crown-julian-broad-ss Najdražje serije vseh časov Najboljši dokumentarci o sektah Najboljši dokumentarci o sektah · · ·