krenula-kickstarter-kampanja-za-makerphone-hrvatski-uradi-sam-mobitel_ffuDQS
V zraku · tehnologija · gadgeti

Hrvat Albert Gajšek je na Kickstarterju že zbral dovolj denarja za to, da sam naredi igralno konzolo. Zdaj je zbral še dovolj denarja za MAKERphone, telefon, s katerim želi na zabaven in zanimiv množici približati elektroniko in programiranje.

MAKERphone se ne more kosati z drugimi mobilniki, je pa lahko dober izobraževalni pripomoček in spodbuda za vstop v gibanje ‘graditeljev’ – ljudi, ki razdrejo napravo, da vidijo, kako ta deluje, pozneje pa jo po načelu ‘naredi sam’ ponovno tudi sestavijo.

MAKERphone je, kot rečeno, izobraževalni telefon, s katerim želijo na zabaven in zanimiv način množici približati elektroniko in programiranje. V kompletu tako najdemo vse potrebne elemente za delujoč mobilni telefon, ki ga je treba sestaviti, in navodila za sestavo.

Telefon bo nato sposoben izvesti klic v mobilnem omrežju, poslati in sprejeti kratko sporočilo, se povezati v brezžično omrežje Wi-Fi, na voljo pa bo tudi nekaj preprostih iger. Ko se naučite programirati, pa lahko igre in aplikacije ustvarite kar sami.

MAKERphone je trenutno na Kickstarterju, kjer se zbirajo sredstva, želen znesek pa je še skoraj desetkrat presežen. MAKERphone bo enkrat na voljo in takrat bo graditelju ponudil še nekaj, česar v opisu projekta ni – zadovoljstvo, da je nekaj naredil z lastnimi rokami in umom.

Galerija slik  MAKERphone

Postopek sestavljanja: 1Odpri galerijo

Decibullz Decibullz: slušalke, ki so narejene posebej za tvoja ušesa Analogue Mega Sg konzola Analogue Mega Sg: Segine videoigre na modernem televizorju USB USB-ključ Lexar varuje podatke z bralnikom prstnih odtisov Devialet Phantom Reactor: zvočnik s fantomskimi zvočnimi silami Devialet Phantom Reactor: zvočnik s fantomskimi zvočnimi silami · · · ·