Družina Brookins
V zraku · buzz buzz

Življenjska zgodba Cari Brookins se bere kot scenarij. Potem ko jo je mož zlorabljal, se je ločila, popokala vse štiri otroke in storila nekaj, kar je osupnilo svet. Čeprav ni imela denarja, da bi si privoščila hišo, ni nehala sanjati o njej. Ker je ni mogla kupiti, se je odločila, da zgradi svojo. Brez kakršnegakoli predhodnega gradbenega znanja se je lotila gradnje in si pri tem pomagala zgolj z videoposnetki na YouTubu. Danes živi v hiši, ki si jo želi vsaka družina, svojo zgodbo pa je prelila na papir.

Vsaka družina sanja o življenju v hiši, v kateri se počuti domače. Po dveh propadlih razmerjih, zaznamovanih z nasiljem in zalezovalcem, se je to za Cari Brookins zdelo nemogoče. Leta 2007 se je peljala mimo hiše, ki jo je prizadel tornado in je od nje ostala zgolj lesena konstrukcija. Ker se ji vse skupaj ni zdelo pretirano komplicirano, je kmalu odkorakala v banko, vzela kredit v višini 150 tisoč ameriških dolarjev (za parcelo in material) in poiskala YouTube posnetke o gradnji hiše.

Skupaj z družino, ki je bila navdušena nad njeno idejo (otroci so bili tedaj stari 2, 11, 15 in 17 let), je pljunila v roke in gradnja hiše se je začela. S pomočjo videov so se naučili, kako položiti temelje, konstrukcijo in vse ostalo in v devetih (!) mesecih je stala hiša kot iz škatlice s 325 kvadrati, ki ima pet spalnic in garažo za tri avtomobile.

PREBERITE ŠE: Novi obraz znamke Maybelline je … moški!

Posestvo na ulici Hickory Drive so poimenovali Inkwell Manor, kjer živijo zadnjih osem let. Svojo izjemno zgodbo je Američanka prelila tudi na papir. Knjigo Rise: How a House Built a Family, bo na Amazonu moč kupiti od 24. januarja 2017 dalje. Če sta vam bili všeč knjigi Jej, moli, ljubi in Divja, potem boste njene strani dobesedno požirali.

Galerija – Cari Brookins je s štirimi otroki sama zgradila hiša:

Cara BrookinsOdpri galerijo

Živalski selfiji Živalski selfiji – te živali obvladajo selfije bolje kot ti! THE INTERN Kako biti v letu 2017 v službi še uspešnejši? Gradnja ceste Avstralija Ekspresno asfaltiranje ceste – 5 kilometrov v dveh dneh! BeFunky Collage Stvari, ki jih razumejo le tisti, ki nosijo očala · · · ·