Marmorne tore
Utrip mesta · kulinarika

Vam ne gresta skupaj naslovna fotografija in naslov prispevka? Ne, nismo se zmotili. Kar vidite, je namreč marmorna torta ruske slaščičarke Olge Noskove, ki dekorira torte v slogu lisastih vzorcev marmorja, kamnine različnih barv (bele, zelene, rdeče, modre …), in ne vzorca marmornega kolača, puhastega peciva iz svetlega in temnega testa. Te ne nastajajo v kamnoseštvu, ampak kuhinji, saj gre za užitne torte.

Olga Noskova iz Rusije ni kamnosekinja, saj njene marmorne torte niso iz marmorja, čeprav se na prvi pogled morda zdi tako. Vsaka njena torta z vzorcem marmorja je namreč užitna in se tako zelo sveti, da v njej vidite svoj odsev in jo lahko uporabite namesto ogledala.

PREBERITE ŠE: Nastajanje torte na lončarskem vretenu, ki vas bo začaralo

Čeprav je bore malega znanega o Olgi Noskovi, ima ta na Instagramu, kjer objavlja svoje kulinarične presežke, že skoraj 40 tisoč sledilcev. In iz česa so izdelane njene torte? Iz želatine v prahu, vode, glukoze, sladkorja, sladkega kondenziranega mleka, čokolade (mlečne, bele, temne …) in jedilnih barv.

Marmorne toreOdpri galerijo
Ana Roš v oddaji Chef's Table Med kuharskimi talenti serije Chef’s Table tudi Ana Roš Užiten balon Užiten balon: balon kot sladica! Nutrisslim žitarice za zajtrk Nagradna igra: Nutrisslim, žitarice za zajtrk, čakajo nate! Dinner in the Sky, Ljubljana, Jezersek Catering, May 2015 (39) Dinner in the Sky 2016: okusimo Ljubljano v zraku