Maserati Ghibli Hybrid
Utrip mesta · mobilno

Maserati je prvič v svoji 105-letni zgodovini predstavil elektrificiran model avtomobila. To je Maserati Ghibli Hybrid!

Maserati Ghibli Hybrid temelji na limuzini Ghibli, edinstven blagi hibridni sistem pa s pomočjo 48-voltne električne sheme pomaga dvolitrskemu turbobencinskemu štirivaljniku. Dodatno na pomoč priskoči še električni turbopolnilnik, ki zagotavlja samozavestno pospeševanje! Hibridnega Ghiblija tako žene 330 KM in 450 Nm navora, kar je dovolj, da ta od 0 do 100 km/h pospeši v 5,7 sekunde in se ustavi pri 255 km/h.

Ob novem pogonu so nekoliko posodobili videz, kjer so Ghibliju nadeli novo sprednjo masko in pa “kozmetične” dodatke v modri barvi. V notranjosti je Maseratijev multimedijskih sistem, večji zaslon na dotik, prek katerega bo voznik lahko spremljal dogajanje pod pokrovom, in pa “olepšani” merilniki. Ghibli Hybrid bo prav tako prvovrstna platforma za sistem Maserati Connect, ki bo “prek zraka” posodobljal avtomobil in podatke o zmogljivosti.

Pri trizobi italijanski znamki še trdijo, da novi hibrid zmanjšuje emisije za 25 odstotkov v primerjavi z bencinskimi avtomobili.

Cena naj bi bila vsaj 64 tisoč evrov za osnovni model, proizvodnjo pa naj bi zagnali septembra, kar pomeni, da bi lahko bili prvi primerki v salonih že oktobra letos.

Galerija: Maserati Ghibli Hybrid

Maserati Ghibli HybridOdpri galerijo
Mercedes Benz AMG GT Black Series Mercedes Benz AMG GT Black Series – zloglasna črna serija ERA09872-Edit-3 Alia Evtol: kaj če letalniki ne bi potrebovali steze, letališča, goriva? 911 Turbo Porsche 911 Turbo: legenda, ki že 45 let postavlja standarde Novi Audi A3 Sportback Novi Audi A3 Sportback: izboljšana odličnost ·