caju-gomes-500579-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Lubenica je veliko več kot le priljubljena poletna osvežitev. Če želite res sijočo kožo, potem jo lahko uporabite tudi v maski.

Lubenica vsebuje kislino, ki deluje kot piling in je zato zelo uporabna za odstranjevanje odmrle kože. Bogata je z vitamini A, B in C, ki so zelo pomembni, če želite svežo, sijočo in navlaženo kožo.

Maska za sijočo kožo

Sestavine:

  • 1 skodelica lubenice
  • pol zrele banana
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • pol skodelice jogurta

Priprava:
S pomočjo vilice iz vseh sestavin naredite pasto. Uporabite lahko tudi mešalnik, a ne zmešajte preveč, da maska ne bo preveč tekoča. Če je mešanica pregosta, dodajte nekaj vode, če je preveč tekoča, dodajte nekaj jogurta. Masko nalijte v čisto posodo in postavite v hladilnik za vsaj eno uro.

Uporaba:
Tanko plast maske nanesite na očiščeno kožo in jo pustite na koži 15 do 20 minut. Obraz sperite s hladno vodo in nadaljujte z običajno nego.

Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine? Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine? shutterstock_457496236 Krema za sončenje vam ne bo nič pomagala, če tega o njej ne veste shutterstock_518732392 Pogled čez etiketo: vegansko, naravno, organsko, čisto ali iz pravične trgovine? woman-wearing-bikini-while-jumping-3403111 Kaj moraš nujno vedeti, če uporabljaš samoporjavitvene izdelke? · · · ·