Matchless X Reloaded
Utrip mesta · mobilno

Matchless motocikle so originalno izdelovali med leti 1899 in 1966, s čimer je podjetje Matchless eno najstarejših in renomiranih britanskih izdelovalcev motociklov. Sedaj so lotili obuditve znanega low rider motocikla iz daljnega leta 1929, ki so mu nadeli moderno podobo in zasnovo, cena pa bo zagotovo temu primerno zasoljena. Premiera modela X bo novembra na salonu v Milanu.

To priznano znamko motociklov Matchless entuzijasti danes povezujejo z imeni kot so Indian, Triumph in podobni. Tako so se tudi pri tej znamki lotili danes tako modnega in tržnega podviga – obuditve znanega modela iz preteklosti, ki mu nadaneš moderno podobo in kompomente in prodaja skokovito naraste.

Pri tej obujeni znamki so tako objavili prve fotografije modela X, ki so mu nadeli končnico reloaded (op. prev. ponovno naložen). Premiera bo novembra na EICMA salonu v Milanu.

Sodeč po prvih fotografijah bo motocikel oblikovan zelo moderno, obenem pa bo zadržal značilnosti (tako oblikovne kot pri zasnovi) originala, ki so ga predstavili daljnega leta 1929. Poganjal naj bi ga V-twin motor velikosti 1.916 ccm, ki naj bi zmogel okoli 100 KM in 116 Nm navora. Posebnost pa bo predstavljal tudi sam okvir motocikla, ki poleg ogrodja služi tudi kot rezervoar olja in se nadaljuje v zelo retro in posebno oblikovan zavorni sistem z 12 palčnimi koluti.

PREBERITE ŠE: Indian scout – novi motoristični indijanec po skoraj 70 letih premora

Tudi nihajne vilice in krmilo je zelo posebne oblike, retro oblikovan pa je tudi zaključek izpušnega sistema v stilu pravih klasičnih “low riderjev”. Več informacij pa pričakujte okoli novembra, ko bo znana tudi cena tega retro posebneža.

Odpri galerijo

IMG_2976 Ford – tourneo in transit courier sta fordova velikoprostorna dvojčka cover-drag-race Največja drag dirka na svetu #edicija 4 Bentley-Mulsanne-Speed-4 Bentley mulsanne speed je narejen za hitrost, vse do 305 km/h Eni pišejo opere, drugi jih izdelujejo. Najbolj prestižni avtodomi in počitniške prikolice