liana-mikah-665127-unsplash
V zraku · buzz buzz

Kaj podariti mami za materinski dan (25. marec)? Pripravili smo nekaj idej za sentimentalna, a sodobna in moderna darila, ki bodo pokazala našo skrb in hvaležnost na materinski dan.

Že veste, kaj boste letos podarili mamicam za materinski dan (25. marec)? Če ne, imamo za vas nekaj sentimentalnih idej!

1. Darilo za materinski dan: Naredite kolaž iz risb, ki ste jih mami in babici risali kot malčki in malčice.

Vaša mama ali babica ima gotovo shranjenih nekaj vaših risb, ki ste jih zanju ustvarili kot otroci. Fotografirajte risbe ter naredite kolaž. Nato kolaž natisnite in podarite mami ali babici najdražjo umetnino.

2. Darilo za materinski dan: Kupite ji tečaj, ki si ga že dolgo želi obiskati.

Gotovo je mama v zadnjem času omenila, kaj se še želi naučiti – morda govoriti francosko, plesati salso? Materinski dan je pravi dan, da mami pokažemo, da jo poslušamo.

3. Darilo za materinski dan: Pripravite ji mešanico za lepotno kopel, v kateri bo uživala samo ona.

Mami lahko sami pripravite mešanico za lepotno kopel – uporabite posušen rožmarin, timijan, meto, olupek ene pomaranče, olupek ene limone, mleko v prahu ter vrelo vodo – in mama bo iz te dišeče lepotne kopeli prišla kot prerojena in predvsem, spočita.

4. Darilo za materinski dan: Namesto nje pospravite stanovanje/hišo ter pripravite kosilo.

Vsi vemo, kako odlično se počutimo v sveže pospravljenih prostorih, svežih rjuhah in mamljivemu vonju, ki vabi za mizo. Zdaj je pravi čas, da se s čiščenjem in kuhanjem zahvalimo mami ter jih tako poplačamo za ves trud skozi leta in leta.

5. Darilo za materinski dan: Ustvarite kuharsko knjigo z domačimi recepti ter družinskimi fotografijami.

Namesto tipične kuharice mami raje podarite kuharsko knjigo polno družinskih receptov in fotografij.

6. Darilo za materinski dan: Naučite jo nekaj novega.

Bi mama rada znala bolje uporabljati računalnik, morda telefon ali tablico? Darujte nekaj ur ter delite vaše sposobnosti. Potrpežljivost bo poplačana.

7. Darilo za materinski dan: Ustvarite družinsko infografiko.

Mami bo gotovo všeč družinska infografika, kje bodo na voljo vsi podatki o najljubših destinacijah vaše družine, najljubših aktivnostih, stvareh, ki jih imate kot družina najraje in še več.

8. Darilo za materinski dan: Naredite nekaj bonov.

Bone lahko naredite za brezplačno masažo, za brezplačen pladenj piškotov, za brezplačno kosilo ali večerjo, ne pozabite pa na nekaj osebnega, kar veste, da je vaši mami všeč ali pa kar potrebuje.

Eddie Hall in Arnold Schwarzenegger. Je Eddie Hall najmočnejši človek na svetu? Člana žirije Anže Herbst in Aljoša Bagola sta čestitala zmagovalcu. Slovenec preoblekel slavni zeliščni liker Ujemajoči se tatuji Ujemajoči se tatuji parov, ki verjamejo v večno ljubezen Japonska umetnost - Yuken Teruya Japonska umetnost: Izrezovanje dreves iz časopisov