Mazda MX-5 30th Anniversary Edition
Utrip mesta · mobilno

Mazda MX-5, ali kot jo mnogi poznaj pod vzdevkom Miata, je se je prvič pokazala leta 1989 na avtomobilskem salonu v Chicagu. Po 30. letih, ponovno na prizorišču v Chicagu, se je predstavila njena jubilejna, kričeče oranžna različica.

Od predstavitve leta 1989, pa do danes, je postala Mazda MX-5 najbolje prodajani roadster vseh časov, izdelali in prodali pa so jih več kot milijon. Mali dvosedežni avtomobil je kljub četrti generaciji, še vedno izredno priljubljen in cenjen v avtomobilskem svetu. Mazda MX-5 30th Anniversary Edition predstavlja omejeno serijo 3.000 avtomobilov, ki so vizualno nekaj povsem drugačnega kot standardne različice Mazde MX-5.

Prvo kar ste zagotovo opazili, je kričeča Racing Orange oranžna barva. Za kovanimi aluminijastimi platišči se skrivajo oranžno obarvane zavorne čeljusti, oranžno barvo pa najdemo tudi v notranjost, kot dodatke na vratih, armaturni plošči, prestavni ročici. Oranžni so tudi šivi oblazinjena v avtomobilu. Prav vsak izmed avtomobilov posebne serije ima oznako, ki nakazuje da gre za model posebne edicije in številko, kateri izmed 3.000 primerkov je.

Posebna edicija bo na voljo v različici s platneno streho, ali RF različici, ki ima premično kovinsko streho. V tehnične lastnosti Mazde MX-5 se posebna serija ni vmešavala, kar bo še posebno všeč ljubiteljem Miate, saj tudi posebna edicija omogoča pristno ‘roadster’ doživetje.

Galerija slik: Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Mazda MX-5 30th Anniversary EditionOdpri galerijo

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition: najmočnejši in najhitrejši Velar SONDORS Sondors: električni trikolesnik, ki stane manj kot 10.000 evrov Volkswagen Passat Volkswagen Passat: prenova enega najuspešnejših Volkswagnov in_car_a_primary_cmp_v01_005 VIRTUALNA ALI RESNIČNA? LIV JE NOVI OBRAZ VOZILA RENAULT KADJAR ·