mbfwlj_dan3_press-33
Utrip mesta · moda

Tudi zadnji dan tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke Mercedes-Benz je obiskovalce navdušil s petimi modnimi revijami. Tokrat so se predstavili Tanja Zorn, Natasa Persuh, Sari Valenci, IVANMAN ter Charlie design. Ljubitelji mode si bomo lahko kolekcije JSP, AKULTURA in MÊHLÊ ogledali in tudi kupili v XYZ Premium Fashion Store, kmalu pa bodo na voljo tudi preostale znamke slovenskih oblikovalcev, predstavljenih na MBFWLJ 2016.

Tanja Zorn

Modna oblikovalka Tanja Zorn Grželj racionalizem postavlja na prvo mesto šele pri določanju strukture kolekcije in funkcionalnih detajlov. Kolekcija Dragonfly Tanjo Zorn opisuje kot oblikovalko, njeno življenje, filozofijo, hrepenenja, radosti in želje. Pisano življenje med vodo in nebom pomešano z funkcionalni detajli, kontrasti in čutno tipne površine.

Natasa Persuh

Natasa Peršuh stavi na minimalizem. Navdih za svoje oblikovanje najde v uličnem stilu modnih metropol, v aktualnem kulturnem in umetniškem dogajanju, v filmih in zgodovini. Navdihuje jo fuzija vsakdanjih obveznosti in zahtev sodobnega časa po gibanju in funkcionalnosti, v kombinaciji s principi visoke mode ter maloserijske unikatnosti. Kolekcija jesen/zima 2016 predstavlja spoj visokega poletja in globoke zime, sodobni glamur, ki je enakovreden doma na ulicah in na rdečih preprogah.

PREBERITE ŠE: MBFWLJ 2016: pet modnih revij in obisk Petre Nemcove

Sari Valenci

Lanskoletno dobitnico nagrade ‪‎Mercedes-Benz Fashion Award Sari Valenci opredeljujejo unikatni, drzni in družbeno kritični kosi oblačil. Strast do oblikovanja je odkrila že zelo zgodaj, navdih zanj pa srečuje vsepovsod: na potovanjih in ljudeh, ki jih srečuje na svoji poti. Kolekcija jesen-zima 2016 je oda fenomenu vsem predmestnim stilom, ki se preko subtilne barvne palete modrin in rjavih tonov prelevijo v ulično modo.

IVANMAN

Blagovno znamko IVANMAN, s sedežem v Berlinu, je ustanovil hrvaški oblikovalec Ivan Mandžukić s ciljem ustvariti kombinacijo klasičnih in avantgardnih oblačil za moške. Modo vidi kot družbeni pojav, jo analizira z dekonstrukcijo, preučuje njene posamezne dele in jih ponovno sestavlja. Kolekcije, kljub nasprotju tkanin, oblik, materialov in barv sledijo fokusu popolnega reza, minimalizma in visoke nosljivosti.

Charlie design

Prestižna znamka hrvaške modne scene stavi na prelevitev kiparskih oblik v edinstvene modne kose. Znamka Charlie design, ustanovljena leta 1987 s strani Loredane in Branka Bahorića, prisega na neprekosljivo kvaliteto. Uspešno ravnotežje umetniškega oblikovanja in nosljive arhitekture slavi minimalizem, pridih avantgardnosti in popolno uporabnost. ‪ Kolekcija jesen/zima 2016 pripoveduje magično črno-belo modno zgodbo, ki briše meje med sezonama. Mešanica materialov deluje tako pozimi kot poleti, bela zgodba v nasprotju s črno pa ustvarja edinstveno, brezčasno modno pravljico.

MBFWLJ #01 MBFWLJ 2016: pet modnih revij in obisk Petre Nemcove Slovenski nakit v filmu o Nini Simone Zoe Saldana v filmu o Nini Simone nosi slovenski nakit! MBFWLJ - 2016 - Marjeta Grošelj MBFWLJ 2016 — Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana — Poklon Marjeti Goršelj brugier-on-coiffure-pinterest-mom-hair-cuts-rhpinterestcom-pin-Lob-Haircut-With-Layers-by-marina-brugier-on-coiffure-pinterest-mom-hair-cuts-rhpinterestcom Modne ženske frizure, ki vas bodo pomladile ·