mcdonalds-beehive-hed-page-2019
V zraku · dizajn

McDonald’s je razkril majhno različico svoje ikonične restavracije, s katero želi v svoje prostore vsakodnevno privabiti tisoče pomembnih gostov. Tokrat ne bo govora o ljudeh, pač pa čebelah.

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s je predstavila novo restavracijo, ki ima prav poseben pomen. Najmanjši McDonald’s na svetu, ki so ga poimenovali McHive, namreč ni nič drugega kot čebelji panj.

Čebele bodo deležne enakih ugodnosti kot ljudje, saj je njihova restavracija opremljena z jedilnico in okenci za prevzem hrane. Nad streho se nahaja McDonald’sov prepoznavni zlati lok.

McDonald’s se želi na ta način uveljaviti kot blagovna znamka, ki si prizadeva za ohranitev in zaščito čebel. Na strehah nekaterih restavracij na Švedskem je v sklopu projekta, za katerim stoji kreativna agencija NORD DDB, že postavil čebelje panje. Vse več McDonald’sov po svetu se odloča tudi za to, da travo, ki obdaja restavracije, nadomestijo s cvetlicami in nekaterimi drugimi rastlinami, ki prispevajo k dobremu počutju čebel.

Galerija – McHive: najmanjši McDonald’s na svetu

McHive: najmanjši McDonald's na svetuOdpri galerijo
Blue Ridge Camping Hammock Blue Ridge Camping Hammock: viseča mreža in šotor v enem za največje pustolovce Ford-Self-Braking-Trolley-Cart-0-Hero Fordov nakupovalni voziček ima tehnologijo proti trčenju CHAT-Inflatables-1 CHAT: edinstvene blazine, ki jih moraš imeti letos na plaži Centerforcreativity_1collage credits kabinet01 Slovenski oblikovalci na milanskem tednu oblikovanja