The sleep of the beloved
V zraku · buzz buzz

Fotograf Paul Maria Schneggenburger se od nekdaj navdušuje nad spancem, stanjem, ko je telo nedejavno in počiva, ko se čuti in um toliko umaknejo, da um ničesar ne sprejema. Takrat Nizozemec vklopi svoj fotoaparat in s pomočjo dolgega časa osvetlitve fotografira ljudi med spancem, s čimer ustvarja občutek, da ti s svojim nezavednim gibanjem puščajo sled oz. plešejo v spanju.

Paul Maria Schneggenburger je sprva fotografiral ljudi, ki spijo na klopi, na vlaku in na zabavah. Leta 2010 se mu je utrnila ideja, da bi se lotil fotografiranja z dolgim časom osvetlitve. In tako se je rodila črno-bela serija The Sleep of the Beloved, ki je bila sprva del njegovega diplomskega dela na dunajski umetniški akademiji, kmalu pa prerasla v večletni projekt.

Sprva je s šesturno ekspozicijo med spanjem fotografiral sebe, nato pare in družine ter vse ostale, ki so bili pripravljeni noč prespati v njegovem dunajskem fotografskem studiu. In teh je bilo res ogromno. Tudi sami se mu lahko javite.

PREBERITE ŠE: Poglej si te ulične fotografije, posnete v pravem trenutku!

Črno-beli posnetki nastajajo na postelji s črno posteljnino v s svečo osvetljenem prostoru in fotoaparatom, visečim nad posteljo. Fotografije so po eni strani izjemno intimne in po drugi surrealistične.

Galerija – The sleep of the beloved:

The sleep of the belovedOdpri galerijo

iPhone Sim Da je zastonj dobil iPhone 7, si je ime spremenil v iPhone 7 Rap bitka: Hillary Clinton in Donald Trump Epska rap bitka med Hillary Clinton in Donaldom Trumpom O Strupeni odnosi: 5 tipov odnosov, kakršnim se izogibajte Adventni koledar z ginom | 
Za vsakim okencem se skriva 3 cl ročno pridelanega gina. | Cena: 140,40 € Alternativni adventni koledarji: adventni koledarji za odrasle · · · · ·