Renault-Megane-RS-275-Trophy-R-2
Utrip mesta · mobilno

Seat ni imel priložnosti dolgo uživati v rekordu postavljenem marca na slavnem Nordscleife. Pri Renaultu so namreč pohiteli z razvojem in ob prvi priložnosti na slavno pisto postavili najbolj športnega megana doslej – megana R.S. trophy-R, ki ga bodo izdelali v omejeni seriji 250 primerkov, ki bodo naprodaj na 15 trgih.

Renault so očitno zelo srbeli prsti po rekordu, ki so ga bili letos marca primorani predati VWju, natančneje seat leonu cupra 280. Francozi so tako pohiteli z razvijanjem še bolj strupene in najbolj športne različice megana doslej in ga postavili na slavno pisto.

Na zunaj R različico megana trophy prepoznamo po dvobarvni karoseriji, z napisom različice na posebnem športnem odbijaču v slogu dirkalnikov F1. Na boku pa je posebna grafična poslikava, ki barvno sovpada z barvo serijskih 19-palčnih platišč, ki so lahko odeta v črno ali kričečo rdečo barvo.

Skupen prihranek pri teži v primerjavi s klasičnim meganom R.S. 275 trophy znaša sto kilogramov, od katerih 42 zapade na posebna školjkasta prednja sedeža izdelana iz polikarbonata. Nadalje so 16 kilogramov prihranili tudi z lažjo litij-ionsko baterijo akumulatorja, tri kilograme pa so prihranili tudi s posebnim lažjim in bolj zmogljivim zavornim sistemom z diski premera 350 mm. V osnovi opremi sta tritočkovna varnostna pasova, proti doplačilu pa ta nadomestita šesttočkovna športna varnostna pasova.

Cena za zdaj ostaja skrivnost, je pa znano, da bodo izdelali le 250 primerkov tega modela, ki bodo naprodaj v 15 državah, vprašanje pa ali tudi pri nas. Glede na renome, ki ga megane R.S. uživa pa smo sigurni, da bodo pošli zelo hitro.

Odpri galerijo
porsche-911-carrera-s-martini-racing-edition Enega “shaken, not stirred” – porsche 911 carrera S martini edition cover-tesla-model-x Tesla poslal sporočila kupcem: model X pride 2015 bmw-8-series-005-1 Legendarni BMW serije 8 upihnil 25 avtomobilskih svečk Tesla_Roadster_Japanese_display Tesla Motors se odpoveduje patentom, tako da filma »Kdo je ubil električni avto 2« ne bo