Sladoled iz tekočega dušika.
Utrip mesta · kulinarika

V bližini mehiškega Monterreya se nahaja tovarna sladoleda, ki z uporabo tekočega dušika ustvarja doživetje. Pa ne le za brbončice.

Sladoledarji se, razen morda novega okusa, redkokdaj spomnijo česa novega. Vsi razkazujejo na ogled svoje okuse sladoledov, ki jih skušajo čimbolj perfektno zrežirati, da bi nas vendarle premamili. Arhitekt in oblikovalec Jacob Gomez je ubral obratno smer. Inštaliral je tovarno sladoleda, kjer kepic sploh ne moremo videti, kajti sladoled nastaja prav pred našimi očmi, v čudežni napravi.

Sladoled iz tekočega dušika.Odpri galerijo

Če zapišemo malce manj poetično in bolj razumljivo. Frozen factory se nahaja malce izven mehiškega Monterreya, v San Pedro Garza Garcia in gre za povsem nov koncept prodajalne sladoleda. Ta nima na ulici razstavljenih vseh svojih okusov, temveč ljubitelje dobre kepice vabi v simpatično opremljeno notranjost, v kateri z uporabo tekočega dušika pred našimi očmi nastaja ravno prav mehak in kremast sladoled. ”Naprava” nam začara kar nekaj vrst okusov od čokolade, karamele, vanilije in jagode, do malce eksotičnega pulparinda (pekoča mehiška sladica) in še vrsto drugih, okuse pa lahko kombiniramo kakorkoli želimo, saj se sladoled pripravi posebej za vsakega obiskovalca. Ogled priloženega filmčka spominja na sistem, ki ga imajo kavarne, kot je Starbucks. Mehiška tovarna sladoleda zagotovo ponuja za vsak okus nekaj. Celo za tiste bo obisk zanimiv, ki sladoleda sploh ne jedo. Takšni obstajajo?

Divji riž z zelenjavo. Divji riž z zelenjavo Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Dalmatinska kuhinja Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Dalmatinska kuhinja recept_1_kostanj_iz_pecice Kostanj iz pečice recept_2_mlinci Domači mlinci · ·