Pametni telefon Meizu MX5
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

V višjem srednjem razredu pametnih telefonov vlada ostra konkurenca, a zdi se, da Meizujev naslednik popularnega modela MX4, Meizu MX5, ne bo imel težav s kosanjem s tekmeci, ne s tistimi v svoji kategoriji, ne z modeli premijskih znamk. S to razliko, da bo od slednjih pol cenejši. Najbolj skromna različica, tista s 16 GB pomnilnika, bo namreč stala le nekaj čez 250 evrov.

Meizu MX5 je naslednji v fazi evolucije modelov MX in neposredni naslednik modela MX4, ki pa ga prekaša v vseh pogledih. Gre za telefon, ki sodi v višji srednji razred, a po sposobnostih ne zaostaja kaj dosti za modeli iz elitnega razreda.

PREBERITE ŠE: Meizu M1 Note – velik pametni telefon za nizko ceno

Krasi ga kovinsko ohišje in 5,5-palčni, z Gorilla Glass 3 zaščiten zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, pod katerega so Kitajci skrili 64-bitni in 8-jedrni procesor MediaTek MT6795 s taktom 2,2 GHz (Cortex-A53). Ponaša se še 3 GB sistemskega pomnilnika, grafično kartico PowerVR G6200 MP4 (frekvence 700 MHz), primarno kamero ločljivosti 20,7 milijona slikovnih točk in sekundarno, torej prednjo, s četrtino le-teh.

V širino Meizu MX5 meri pičlih 7,6 milimetrov, tehtnica pa mu pokaže le 149 gramov. Kljub temu premore zmogljivo baterijo s kapaciteto 3150 mAh, ki se ponaša s tehnologijo McHarg. Ta omogoča da povsem prazno baterijo napolnimo do polovice že v 20 minutah. Na voljo so različica s 16, 32 ali 64 GB pomnilnika.

Pametni telefon Meizu MX5Odpri galerijo
Samsung Galaxy S5 Neo Prihaja Samsung Galaxy S5 Neo, cenejša različica modela Galaxy S5 PicMonkey Collage1 Pametni telefon Kodak IM5 – ravno tako preprost, kot pameten cover-google-kateri-telefon Which Phone – orodje, kjer Google za nas izbere najbolj primeren Android telefon cover-telefon Pametni telefon Gionee M5 – ne ena, kar dve bateriji za tega Androida · ·