Foto: Shutterstock
V zraku · buzz buzz

Donald Trump je postal predsednik ZDA, njegova tretja žena, Slovenka Melanija Knavs, pa prva dama. Želite izvedeti zanimiva dejstva, ki jih o Sevničanki še niste vedeli? 

Čeprav Melania Trump zadnje leto živi pred očmi javnosti in smo lahko o njej prebrali že marsikaj, tudi številne pikantne podrobnosti, pa teh dejstev o Sevničanki še ne poznate.

15 sočnih dejstev, ki jih o Melanii Trump še ne poznate:

 • Melania Trump je postala prva prva dama ZDA v zgodovini, ki je pozirala gola. V evinem kostumu je leta 2000 pozirala za revijo GQ in to kar v Trumpovem zasebnem letalu (tedaj sta bila z Donaldom že par).
 • Melania Trump svojega sina Barrona vzgaja kot mini Donalda, saj želi, da gre po očetovih stopinjah. Zato že pri desetih igra golf, nosi drage obleke in ukazuje podrejenim.

NE SPREGLEJTE: Nagradna igra: Podarjamo superge Reebok in druge odlične športne nagrade

 • Melania Trump med znanci velja za pravo šarmerko. Njen frizer je dejal, da je ”nezmožna biti zlobna”, polni hvale na njen račun pa so bili tudi slavni. Mogotec Rupert Murdoch je za New York Times na primer izjavil, da je Melania ‘‘čudovita mama, ljubeča oseba in podpirajoča žena”. Tudi tračarski svet jo ima rad. Rumena kolumnistka Liz Smith jo je označila za ”zelo, zelo prijetno osebo”.
 • Čeprav je bila – na lastno željo – dolgo časa na stranskem tiru politične kampanje svojega moža, pravi, da jo politika izredno zanima.
 • Melania Trump je pravi mali poliglot. Tekoče namreč govori kar pet jezikov, poleg maternega še nemščino, francoščino, srbščino in kakopak angleščino (čeprav je njen nedavni govor razkril, da ji do popolne angleščine manjka še kar precej).
 • Na poroki Donalda Trumpa in Melanije Knavs leta 2005 je bila tudi Donaldova tekmica za predsedniški stolček, demokratka Hillary Clinton.
 • Melania večinoma podpira moževa trda politična stališča, čeprav si včasih želi, da bi se Donald vedel bolj predsedniško.
 • Melania Trump je le nekaj let starejša od Donaldovih otrok iz prejšnjih dveh zakonov (skupno jih ima ta pet). Od Donalda Jr. je tako starejša sedem let, pa čeprav jih sama šteje 46. Ivanka Trump je stara 34 let.
 • Melania Trump je Donaldova tretja žena. Najprej je bil Donald poročen z Ivano Trump, nato pa še z Marlo Maples.
 • Donald Trump je Melanio osvajal že v času, ko je bil poročen še s prejšnjo ženo, Marlo Maples. Spoznala sta se na Fashion Weeku v New Yorku leta 1998, na katerem je želel dobiti njeno telefonsko številko, medtem ko je bila njegova spremljevalka na stranišču. Ker mu je ni dala, ji je na koncu on dal kup svojih.
 • Melania že vrsto let ni obiskala Slovenije, zato pa na relaciji Slovenija–New York redno letita njena starša.
 • Malenia si želi, da bi Donald Trump prenehal tvitati. To je bil namreč njen odgovor na vprašanje, katero navado bi moral med predsedniško kampanjo opustiti njen mož.
 • Prvi profesionalni portret Melanie sega v leto 1988, ko je bila stara 17 let. Tistega leta jo je v prestolnici po naključju opazil modni fotograf Stane Jerko in z njo nato posnel serijo fotografij.
 • Melania Trump ni Donaldov politični navdih. To naj bi bila Ann Coulter, 54-letna konservativna publicistka, kolumnistka in protiislamska ideologinja, od katere naj bi črpal svojo protimuslimansko retoriko.
 • Mnogi pravijo, da je Melania Donaldovo skrito orožje. Pamela Keogh, avtorica biografije o Jackie Kennedy, opozarja, da zna biti Melania naslednja Jackie Kennedy. Je namreč ”lepa, pametna in ima stil”. To je nekako predvidela že Melania sama, ki je v nekem intervjuju leta 2000 dejala, da če bi nekoč postala prva dama ZDA, bi bil njen slog tradicionalen, kot pri omenjeni Jackie Kennedy in Betty Ford.
Donald Trumo in Melani Trumo na volišču. [Video] Donald Trump med glasovanjem poškilil na glasovnico Melanie! Reebok workout Nagradna igra Rebook: podarjamo 2 para športnih copat in druge nagrade Vsi obrazi Melanie Trump Melania Trump ima že 18 let na vseh fotografijah isti izraz na obrazu! najbolj modne prve dame Najbolj modne prve dame s celega sveta · · ·