BeFunky-collage (1)
Utrip mesta · destinacija

Če hrepenite po srečnejšem življenju, je verjetno najboljša rešitev, da se odpravite v mesto, ki svoje prebivalce najbolj osrečuje. Čaka vas dolgo potovanje, ki pa bo na koncu gotovo poplačano.

Anketa, ki jo je spletna stran Time Out, namenjena popotnikom, izpeljala skupaj s tržno-raziskovalno agencijo Tapestry Research, je pokazala, da naziv najsrečnejšega mesta na svetu pripada avstralskemu Melbournu. Raziskava je bila sicer objavljena junija 2018.

Raziskovalci so v svoje delo vključili 15 tisoč ljudi iz 32 svetovnih mest. Zanimale so jih informacije z različnih področij, kot so hrana, pijača, življenjski slog, kultura, nočno življenje, zmenkovanje, cenovna dostopnost, javni prevoz in potovanje.

Melbourne je vrh lestvice zavzel predvsem po zaslugi plaž, javnih parkov, pestre umetnosti, raznovrstne hrane in ugodnega podnebja. Izsledki so pokazali, da kar 92 % prebivalcev uživa ob življenju v mestu, medtem ko sta kar dve tretjini mnenja, da navezovanje stikov in sklepanje novih prijateljstev ni težavno.

Ob pogledu na fotografije, posnete v kraju, ki leži na jugovzhodni obali Avstralije, lahko hitro ugotovimo, da se raziskovalci najverjetneje niso zmotili. V spodnji galeriji smo zbrali 10 fotografij, ki dokazujejo, zakaj je Melbourne najsrečnejše mesto na svetu.

Galerija – 10 fotografij, ki dokazujejo, zakaj je Melbourne najsrečnejše mesto na svetu

Melbourne: najsrečnejše mesto na svetuOdpri galerijo

intercontinental-shanghai-5803546653-2x1 11 stvari, ki jih moraš vedeti o prvem podzemnem hotelu na svetu 157773301 Kudadoo Maldives: resort za odrasle s 15 vilami je najboljši luksuzni hotel 2019 Mystique, Santorini, Grčija Top 10: Najlepši hoteli v Evropi shutterstock_708523717 Pozabite na klasičen glamping, letos je “in” glamping na morju · ·