Memminger Roadster 2.7
Utrip mesta · mobilno

Claus Memminger je bil nekoč uspešen voznik na vztrajnostnih dirkah v Le Manu. Po končani karieri se ni odpovedal bencinskim hlapom in se raje posvetil restavriranju Volkswagnovih Hroščev. Vse skupaj se je začelo leta 1998, ko sta s prijateljem restavrirala prvega Volkswagen Beetla. Najnovejši izdelek, Memminger Roadster 2.7, so predstavili še ravno pravi čas, za uvod v poletno romanco z odprto streho.

Memminger Roadster 2.7 je moderna interpretacija Volkswagnovega Beetla z dodatkom romantike v obliki odprte strehe. Poganja ga 2,7-litrski, zračno hlajeni bokserski motor z 210 konjskimi močmi. Ima 5-stopenjski ročni menjalnik, ogrodje pa je cevasto in narejeno iz jekla. Karoserija ima nezamenljivo podobo Beetla, v katerem zasledimo še kanček Porsche Speedsterja. Notranjost ostaja klasična, brez navigacije ali kakršnihkoli zaslonov na dotik. Na voljo nimamo niti kljuk in vratnih panel, lahko pa zaradi tega občudujemo jekleno, surovo osnovo avtomobila. Sedeži so prevlečeni s tartanom, ki poda malce barvitega kontrasta v notranjost. V njem vsekakor dobite občutek o klasičnih dneh, ki so že davno mimo.

Roadster 2.7 tehta zgolj 800 kilogramov in tako niti ni čudno, da se lahko požene preko200 km/h. Kdaj ste nazadnje videli tako hitrega Hrošča? Sončni žarki in toplo vreme so kot nalašč za izlet z Roadsterjem in verjetno ni večjega užitka od tistega, ko vam sonce boža obraz, veter pa šviga okoli vas. Pri Memmingerju so se vsekakor izkazali in nam ponovno dokazali, da romantika še ni zamrla in da ‘moderni klasiki’ še vedno obstajajo.

Galerija slik: Memminger Roadster 2.7

Memminger Roadster 2.7Odpri galerijo

Xing Mobility Miss R Xing Mobility Miss R: prvi električni superšportnik, ki ima tako cestne kot terenske sposobnosti Hookie/Co Falcon Hookie/Co Falcon: ‘spimpan’ BMW R nineT Toyota Land Cruiser Utility Commcercial Toyota Land Cruiser Utility Commercial: špartanec, ki je resnično namenjen delu na terenu ezgif.com-webp-to-jpg AGV SPORT MODULAR: prva karbonska modularna čelada na svetu · · · ·