Mercedes-AMG GT C Coupé
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-AMG GT je na trgu prisoten manj kot dve leti in pol, kljub temu pa ima za sabo že toliko modelov, da lahko drugi o takšnem številu zgolj sanjajo. Očitno gre po stopinjah izredno raznovrstne Porschejeve serije 911 in želi čim prej nadoknaditi zaostanek. Ugibamo. Ne ugibamo pa, da se šesterici pridružuje še Mercedes-AMG GT C Coupé, ki se umešča med modela Mercedes-AMG GT S in GT R. Mercedese je na avtomobilske salonu NAISA 2017 v Detroitu napovedal tudi prenovo standardnih modelov AMG GT.

Mercedes-AMG GT C Coupé se pridružuje modelu AMG GT C Roadster, ki ga je nemška znamka iz Stuttgarta predstavila lani v Parizu. Coupé bo sprva na voljo le v omejeni seriji Edition 50, s katero bodo proslavili abrahama. Za 57 milimetrov je širši od različic GT in GTS S. Zrasla mu je tudi ”noga”.

Ima namreč večja kolesa in širše koloteke, kar mu nudi boljši oprijem na ovinkih. Podvozje je športno s prilagodljivimi blažilniki. Krmiljenje je štirikolesno, kar pomeni, da levo in desno zavijajo vsa štiri kolesa, tudi zadnji dve.

PREBERITE ŠE: Novi Mercedes GLA (2017) ve, kdaj ste utrujeni, in ga ni strah neurejenih poti

Izboljšali so mu pretok zraka in vpregli 4-litrski turbobencinski motor V8, ki bruha 557 KM in 680 Nm navora. To mu omogoča hitrosti do 315 km/h in pospešek 3,7 sekunde od 0 do 100 km/h.

Galerija – Mercedes-AMG GT C Coupé:

Mercedes-AMG GT C Coupé Odpri galerijo

Christini II-Track Snow Bike Christini II-Track Snow Bike – motocikel, ustvarjen za sneg Jahta Lexus Sport Luksuzna jahta Lexus Sport – nova igračka za milijonarje Pacifica Pacifica – prvo samovozeče vozilo, ki bo naprodaj še ta mesec! Rešilni dron [Video] Rešilni dron – prihodnost reševanja · · · · ·