Mercedes-AMG GT Concept
Utrip mesta · mobilno

Mercedes AMG-GT Concept je štirivratna študija, ki pleni poglede na avtosalonu v Ženevi. Pohvali se lahko s hibridnim pogonom, skupna moč motorjev pa znaša kar 800 KM.

Mercedes je na avtosalon v Ženevi pripeljal štirivratno študijo Mercedes AMG-GT Concept, ki ima namesto vzvratnih ogledal kamere, posebna pa je tudi enojna sredinska izpušna cev. Sprednji žarometi se ponašajo s tehnologijo ”aktivnih nanovlaken”, ki napovedujejo nov način osvetljevanja ceste. Izdelana je na prilagodljivi platformi MRA.

PREBERITE ŠE: GT arrrrR! Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG

Hibridni pogon tvorita 4-litrski twinturbo motor V8 in električni motor. Skupna moč znaša 805 KM (590 kW), ki omogoča pospeške od 0 do 100 km/h pod tremi sekundami.

Kot serijski avtomobil prihaja čez dve leti (naslednik modela Mercedes-Benz CLS Shooting Brake), naprodaj pa bo skupaj z naslednjim modelom Mercedes CLS.

Maska motorja spominja na model Mercedes-AMG GT R, z njo pa se Mercedes poklanja 50. obletnici oddelka AMG, ki ima trenutno 31 različnih modelov.

Galerija – Mercedes AMG-GT Concept:

Mercedes-AMG GT ConceptOdpri galerijo
Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon: Volkswagen, kot ga še ni bilo Volkswagen Sedric Volkswagen Sedric – samovozeče vozilo, ki bo samo razvozilo otroke v šolo Novi Porsche 911 GT3 Novi Porsche 911 GT3 (2017) – cesta ali dirkalna steza, to je tu vprašanje Novi Volvo XC60 (2017) Novi Volvo XC60 (2017): s potniško kabino, v kateri je zrak čist kot v gorah · · · · · · ·