Mercedes-Benz A Sedan
Utrip mesta · mobilno

Pred kratkim se je tudi pri nas predstavil Mercedes-Benz razreda A. Zelo simpatičen avtomobil s prisekanim zadkom je v trenutku navdušil tako s svojo podobo kot s kopico moderne tehnologije. Zdaj je dobil še svojo limuzinsko različico, ki s ponosom razkazuje svojo ‘ritko’.

Prednji del limuzinskega Mercedes-Benza razreda A je že dobro poznan, saj je enak tistemu s prisekanim zadkom. Navdih za zadnji del je moč prepoznati pri Mercedes-Benzu CLA, da pa te linije niso le zapeljive, potrjuje tudi količnik zračnega upora, ki je le 0,22. S tem je limuzina razreda A postala serijski avtomobil, ki ima najmanjši količnik zračnega upora na svetu. Impresiven dizajn razreda A popestrijo še nova platišča, ki so na voljo v velikosti od 17  do 19 palcev.

Limuzinski razred A bo na začetku prodaje na voljo z dvema motorjema. Bencinski A 200 bo imel 163 konjskih moči, dizelski A 180 d pa 116 konjskih moči. Obema se bo prenos vršil prek 7-stopenjskega samodejnega 7G-DCT menjalnika z dvojno sklopko. Asistenčni sistemi ostajajo enaki, kot jih ima razred A, in so v tem trenutku eni izmed boljših na tržišču, saj jih večino najdemo tudi v razredu E in S.

Notranjost je tehnološko napredna, prav takšna, kot smo jo spoznali pri razredu A s prisekanim zadkom. Platforma MBUX tudi tukaj razkazuje svojo naprednost in preprostost uporabe. Na voljo imamo velik visokoresolucijski zaslon na dotik in funkcijo obogatene resničnosti. S sistemom upravljamo z že znano frazo “Hey, Mercedes.” Limuzina razreda A bo na voljo proti koncu letošnjega leta in mi se že veselimo, da v živo vidimo to zapeljivo ‘ritko’.

Galerija slik: Mercedes-Benz A Sedan

Mercedes-Benz A SedanOdpri galerijo
Porsche Macan Porsche Macan: prenova najbolje prodajanega Porscheja Audi Q3 Audi Q3: druga generacija je občutno spremenjena Microlino: malček, ki obuja preteklost. Microlino: malček, ki obuja preteklost Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5 Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5: kocka na kocko … ‘bondmobil’ · · · ·