Mercedes Benz 45s AMG
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz razreda A je končno dobil svojo “besno” različico z oznako A45 S. In takoj je jasno, da gre za absolutnega prvaka in hkrati samega kralja v velterski kategoriji športnih avtomobilov – oziroma kategoriji “family hothatch” – družinski prisekanec. Čestitke – Mercedes-Benz!

Z večjo močjo kot petvaljni modeli konkurenčnega Audija RS3, je Mercedes A45 S AMG zagotovo naskočil primat razreda z različico, ki na asfalt prenese celih 421 KM (310 kW). A pri tem je potrebno poudariti, da gre za pogon na vsa kolesa, ki sicer temelji na primarni platformi za pogon na prednja kolesa. A je tu odlični Mercedesov 4Matic+, ki poskrbi za pravi užitek in driftanje čez ovinke kot v starih časih.

Osnovne številke popolnoma na novo razvitega motorja so impresivne, saj je motor prvi štirivaljnik, ki je prebil mejo nad 400 konjskih moči in 500 Nm navora. Ta moč se pogovarja z odličnim 8-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Slednje v harmoničnem sodelovanju in plesu komponent pod motorjem poskrbo za skoraj nore podatke pospeševanju od 0 do 100 km/h. Za slednje model z oznako 45 S porabi le 4,0 sekunde. Veselje pa se zaključi pri elektronsko omejenih 270 km/h.

Za veselje pa je kakopak skrbi napredna elektronika v avtomobilu, ki upravlja s pogonskim sklopom in štirikolesnim pogonom. Ta namreč omogoča način “drift mode” in s tem divje norčije – kljub štirikolesnemu pogonu. Temu pa lahko le zaploskamo. Saj niso pozabili na tiste, ki ljubimo igro gum in asfalta. Pri tem pa nas ne moti umetna inteligenca, ki zabavo dela varnejšo!

O dizajnu skoraj ni potrebno izgubljati besed. Dirkaški elementi, ki ne preveč kričeče opozarjajo, da je pred vami nekaj posebnega – a vseeno A45 S lahko označimo do določene mere zadržanega in celo decentno elegantnega. Vse do trenutka, ko se dotaknemo rdečega gumba. To na ta način zmore le novodobni – Mercedes-Benz. Čestitke!

Galerija slik: Mercedes-benz A45 S

Mercedes Benz 45s AMG Odpri galerijo
_PH05492 Ford Mondeo Hybrid: najboljše iz obeh svetov Add Armor Audi APR RS7 Add Armor Audi APR RS7: to je najhitrejši blindirani avtomobil na svetu Za največje navdušence: 10+ najboljših grand tourerjev, ki so ulovili našo pozornost Za največje navdušence: 10+ najboljših grand tourerjev, ki so ulovili našo pozornost Bentley EXP 100 GT Bentley EXP 100 GT: To je prihodnost avtomobilizma, kot jo vidi Bentley · ·