Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4²
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je občutno razširil izbor vozil v razredu E. Med njimi najdemo tudi model All-Terrain, ki je najposrednejši konkurent Audijevemu Allroadu. Večina teh terenskih različic osebnih avtomobilov tako nikoli ne bo videla zahtevnejšega terena, vseeno pa so nas nadobudni inženirji presenetili z najbolj terenskim Mercedesom razreda E vseh časov. Predstavljamo Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4×4².

Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4×4² je najbolj neverjeten primerek razreda E, ki si ga je zamislil Mercedesov inženir Jürgen Eberle. Očitno je ljubezen do avtomobilov tako velika, da mu kljub poklicni povezanosti ti še vedno predstavljajo hobi. Tako je nastal ta izjemen primerek, za zdaj le kot koncept, ni pa dvakrat za reči, da bo ostalo le pri tem.

All-Terrain 4×4² je nekakšen skupek Mercedes-Benzovega znanja. Kot osnovo so vzeli razred E All-Terrain. Vanj so vgradili 3,5 -litrski V6 motor s 328 konjskimi močmi, pod avtomobil pa namestili podvozje, kot ga ima Mercedes G500 4×4². Koncept je od serijskega All-Terraina višji za skoraj 4 cm in kar 20 cm širši. Oddaljenost od tal tako znaša 40 cm in je sposoben prepeljati pol metra globoko vodo. V kolikor tega terenca kdaj le zagledamo na cesti, bomo seveda obstali odprtih ust, saj je presneto impresiven, če ne že privlačno seksi.

PREBERITE ŠE: MERCEDES-BENZ X-CLASS: ZVEZDA, KOT JE ŠE NI BILO

Galerija slik: Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4×4²

Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4²Odpri galerijo
Transfagarasan Transfagarasan: najboljša cesta na svetu Mazu Thirtyeight Jahta Mazu Thirtyeight, luksuz na vodi Lazareth Moke Lazareth Moke: luštkana stvarca za vroče poletne dni 1958-cuthbertson-land-rover Najbolj terenski Land Rover in pika · · · · ·