Mercedes Benz AMG GT Black Series
Utrip mesta · mobilno

Zloglasna črna serija vselej pomeni tisto najboljše v ponudbi Mercedes-Benz. Napovedovala se je precej časa. In zdaj je razkrita – to je Mercedes-Benz AMG GT Black Series.

Bistvo! Pod motornim pokrovom Mercedes-Benza AMG GT Black Series je 4-litrski motor V8 z dvojnim turbopolnilnikom in na zadnja kolesa prenaša polnih 720 konjev. Gre za popolnoma nov motor. Največjo moč ponuja med 6.700 in 6.900 obrati, kjer se polje z rdečo črto začne pri 7.200 obrati. Ustvari nekje 800 Nm navora, ki je na razpolago pri 2.000 vrtljajih v minuti in ostane dosleden do obratov.

Suhoparni statistični podatki, ki jih povprečen smrtnik lahko razume le v luči pospeškov in končne hitrosti. Od 0 do 100 km/h ta pošast skoči v dobre 3,1 sekundah. Končna hitrost pa ni pretirana in znaša “borih” 325 km/h.

A v bistvu ti podatki ne delajo “superavtomobila”, teh faktorjev je mnogo več. Superavtomobile dela ekskluzivnost določene serije, materiali in podpisi čistega prestiža. In prav tukaj tako imenovana črna serija “zmaga”. Seveda jo boste spoznali po zadnjem nastavljivem spojlerju iz karbonskih vlaken in aerodinamičnim paketom zakrilcev, ki jih je skoraj več kot v F1. V notranjosti pa vas bo na vsakem koraku pozdravljala alcantara in oznake, značilne za to omejeno serijo. Čestitke Mercedes-Benz!

Galerija: Mercedes Benz AMG GT Black Series

Mercedes Benz AMG GT Black SeriesOdpri galerijo
Nissan Ariya Nissan Ariya: ko koncept postane resničnost FordBronco_2dr_03 Ford Bronco: avtomobil, ki so ga Američani najtežje pričakovali Lamborghini Sián Roadster Lamborghini Sián Roadster: najmočnejši Lamborghini tokrat odvrgel streho 02_De-nieuwe-Renault-Twingo-ZE-1600x1067-1 Novi Twingo Z.E bo vaša vstopnica v svet mestne elektrifikacije mobilnosti ·