AMG S65 FINAL EDITION
Utrip mesta · mobilno

Najboljše pride na koncu je tudi tokrat filozofija Mercedes-Benz, ki se na “pompastičen” način poslavlja do trenutnega razreda S. Hkrati pa v zgodovino pošilja enega najbolj legendarnih motorjev – sloviti biturbo V12, ki je v nosu zvezde predel več kot 16 let. Motor, ki je na nek način zadnji svoje vrste.

Stvari se spreminjajo. Prihaja elektrificirana nova generacija vozil, kjer ne bo prostora za takšne “klasične” tehnološke presežke kot je bila klasika med avtomobilskimi motorji – biturbo V12 – s kar 6 litri delovne prostornine. Slednji bo tudi v posebni seriji, kjer bo na voljo le 130 primerkov – dihal s polnimi pljuči in pokazal vse kar zmore. To pomeni, da bo na cesto prenašal nesramnih 612 germanskih vrancev z navorom kar 1000 Nm. Za zadnjo serijo so kakopak slednje spustili iz vajeti in omejevalnik hitrosti nastavili iz 250 km/h na 300 km/h.

A se presežki ne končajo pri motorju. Gre namreč za serijo, kjer so pri Mercedes-Benz ob vse opcijske kvadratke postavili kljukico. Slednje pomeni, da je na seznamu dodatne opreme prav vse – od panoramske strehe – do posameznih zadnjih sedežev. Vsak “Final Edition” je v posebni high-gloss črni barvi z bron akcenti ter bronastimi 20-palčnimi kolesi. Zunanja shema barve je usklajena z notranjostjo, s črnimi usnjenimi sedeži in bakrenim kontrastnim šivom na vseh površinah, od prešitih sedalnih delov do šivov tepihov. V notranjosti se bohoti “slavnostni” napis “1 od 130″ – saj bo izdelanih le 130 – ter tablica s podpisom tistega, ki je ročno sestavil AMG motor.

Da bi to dragoceno vozilo petični zbiratelji lahko zaščitili pred prahom v garaži, vsaka stranka prejme tudi prilagojeno pokrivalo z ikoničnim napisom “AMG S65 FINAL EDITION” v barvi, ki se ujema z izdajo. Kar vsekakor nakazuje na dejstvo, da bo ob nakupu ta avtomobil samo še pridobival na ikoničnem statusu in vrednosti. In zna se zgoditi, da kmalu po nakupu podvojil svojo vrednost. Torej – idealen nakup za zbiratelje! In tiste, ki imajo srečo, da lahko zaslužijo hitro.

Tako pri Mercedesu pač je – best or nothing!

Galerija: AMG S65 FINAL EDITION

AMG S65 FINAL EDITIONOdpri galerijo

Aston Martin Lagonda All_terain Concept Aston Martin Lagonda All-Terrain: futurističen koncept, ki jemlje dih Fiat Concept Centoventi: električna 'kocka', ki jo sestavljaš po svoji želji Fiat Concept Centoventi: električna ‘kocka’, ki jo sestavljaš po svoji želji Hispano Suiza Carmen Hispano Suiza Carmen: električna zapeljivka z retro pridihom Goodyear Aero Goodyear: pnevmatika za leteče avtomobile ·