Mercedes-Benz CLS (2019)
Utrip mesta · mobilno

Na avtosalonu v Los Angelesu je bil med drugim predstavljen tudi povsem novi Mercedes-Benz CLS. Gre za kupeja, ki v sebi združuje razreda E in S. Podvozje je osnovano na razredu E, medtem ko so deli notranjosti, elektronika in asistenčni sistemi vzeti iz razreda S.

Mercedes-Benza CLS izdelujejo na isti liniji kot razred E, a s to razliko, da ima CLS bolj športno naravnano šasijo, a še vedno ponuja pravo udobje v vožnji. Prav zato je pri izbiri voznega profila velika razlika med športnim ali komfortnim načinom vožnje. Celotna karoserija je narejena iz aluminija, razen vrat. Še to zgolj zaradi dejstva, da pri zapiranju in odpiranju ponujajo boljši občutek in imajo boljši zvok pri zapiranju.

Mercedes-Benz CLS je v dolžino zrasel za 5 centimetrov in je nižji za slab centimeter. Ima značilno obliko štirivratnega kupeja. Okna ostajajo brez okvirjev, kar ne samo, da poveča estetsko privlačnost, ampak je avtomobil zaradi tega tudi tišji. Govori se, da naj bi bil celo tišji od aktualnega Mercedes-Benza razreda E. Zelo všečno oblikovan prednji del spominja na Mercedese iz serije GT. Stranske linije so tako kot pri razredu S gladke, tekoče in subtilno izpopolnjenje. Širok zadek lepo popestrijo LED-žarometi.

V notranjosti CLS-a najdemo veliko luksuza, ki smo ga vajeni že iz razreda E. Dva 12,3-palčna zaslona ponujata vrsto informacij in si ju lahko tudi poljubno nastavimo, da spremljamo tiste podatke, ki nas resnično zanimajo. Kar pa razred CLS loči od drugih Mercedesovih avtomobilov, so na novo oblikovani zračniki, ki imajo vgrajeno lučko, ki se spreminja iz modre v rdečo barvo, odvisno od nastavitve temperature. Veliko pozornosti je namenjene podrobnostim, osrednja armaturna plošča ima manj gumbov, volanski obroč pa je z vsemi svojimi gumbi in drsniki vzet iz razreda S. CLS je po novem 5-sedežni kupe, ki ima na zadnji klopi zdaj 3 sedeže, kar so bile predvsem želje dosedanjih kupcev, ki so tretji sedež v zadnji vrst pogrešali. Prtljažni prostor ostaja iste velikosti kot pri predhodnem modelu in ima 520 litrov prostornine.

PREBERITE ŠE: NOVI MERCEDES-BENZ RAZREDA S (2018) – WELLNESS NA ŠTIRIH KOLESIH

Kot že omenjeno, je veliko tehnologije prenesene iz razreda S. Med to tehnologijo sodijo masažni sedeži, ionizacija in odišavljanje prostora, polavtonomno zavijanje, brezžično polnjenje telefona, kakovosten Burmasterjev zvočni sistem, usnje Nappa, obloge iz pravega lesa in še in še. Novi Mercedes-Benz CLS je resnično paša za oči in tiste, ki so jim bili CLS-i všeč do zdaj, bodo nove linije še toliko bolj pritegnile.

Galerija slik: Mercedes-Benz CLS (2019)

Mercedes-Benz CLS (2019)Odpri galerijo
BMW i8 ROADSTER BMW i8 Roadster: električni futurizem zdaj še brez strehe MINI bo "raztural" na Dakar Rallyju MINI na Dakar z John Cooper Works Rallyjem in John Cooper Works Buggyjem Bentley Bentayga Field Sports Edition Bentley Bentayga Field Sports Edition: Bentley za lovce s stilom SCG 004S Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 004S: hiperavtomobil, za katerega bomo zagotovo še slišali · · · · ·