Mercedes-Benz E63s AMG
Utrip mesta · mobilno

Mercedez-Benz je predstavil prenovljenega E63 AMG v limuzinski in karavanski različici. Spremembe zunanjosti so zares opazne, a ostalo ostaja praktično nedotaknjeno. In tako je tudi prav.

Karavan Mercedesa AMG E 63 S in njegov štirivratni bratec ne bosta prejela nobenih posodobitev sistemov pogona, menjalnika ali štirikolesnega pogona. To pomeni, da je platforma s 603 konjskimi močmi, dvolitrskim 4,0-litrskim V8 še vedno upeta z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom in še vedno premore slavni “drift mode” z možnostjo “drift” s pritiskom na gumb. Medtem ko se podatki o zmogljivosti prenovljenega E 63 S AMG niso spremenili, to zagotovo ne velja za njegov zunanji videz.

Platforma je ostala identična, a se spremembe začnejo že pri večji obliki rešetke, ki posnema slog “panamericana” znamke Mercedes-AMG. Svetila so LED z le še več LED-tehnologije kot pri predhodniku. Spremenjena pa so tudi tako imenovana aero krila in trio izboljšanih spodnjih vhodnih odprtin za boljše hlajenje.

Če pogledamo še v notranjost opazimo skupek tehnoloških izboljšav, kot so novi širokozaslonski kokpit, volan AMG Performance in infomatični zabavni sistem MBUX.

Galerija slik: Mercedes-Benz E63 S AMG

Odpri galerijo
Mazda BT-50 Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni 1 Kako nastaja najboljši avtomobil na svetu? Hrvaški Rimac C_Two Sherakhan-Luxury-Charter-Superyacht-0-Hero Sherakhan: luksuzna superjahta z vodnim toboganom, ki te odnese naravnost v ocean main_hero_homepage_desktop Tesla je tudi uradno najvrednejše avtomobilsko podjetje na svetu · ·