Mercedes-Benz EQ A
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz se že nekaj časa poigrava s koncepti električnih avtomobilov. Tokrat je bila predstavljena študija Mercedes-Benz EQ A, ki nakazuje, da namerava biti tudi to nemško podjetje konkurenčno na trgu električnih avtomobilov.

Mercedes-Benz EQ A je futurističen trivratni električni avtomobil, ki je poln pametne tehnologije. Oblika je elegantna in podolgovata, taka, kot smo jo že videli pri Mercedesovih konceptih. EQ A ima namreč privlačen dizajn, ki prihaja naravnost iz prihodnosti. Zunanjost premore tudi nekaj visokotehnoloških dodatkov. Prednja maska namreč žari v vodoravni modri črti, ko se vozimo v voznem načinu Sport. Ko preklopimo v vozni način Sport Plus, modra črta izgine, namesto nje pa zažarijo pokonci postavljene rdeče črte, ki ponazarjajo tako imenovani “gril“. Koncept EQ A se je odpovedal trenutno zelo priljubljenim LED-žarometom in si namesto njih nadel žaromete, ki jih osvetljujejo laserska vlakna.

Mercedes-Benz EQ A ima dva elektromotorja, enega na prednji in drugega na zadnji osi. Skupaj ponujata prek 268 konjskih moči in imata 499 njuton metrov navora. Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje EQ A okoli 5 sekund. 60 kilovatna litij-ionska baterija zagotavlja dovolj energije za do 400 prevoženih kilometrov. A tudi tukaj najdemo tehnološke inovacije. Polnjenje lahko namreč opravimo standardno prek vtičnice, na izbiro pa je tudi brezžično polnjenje s pomočjo indukcije. Da bo koncept EQ A ugledal luč sveta, je kar nekaj možnosti. Z omenjenimi specifikacijami bi bil namreč neposreden konkurent Teslinemu modelu 3 in še katerim drugim električnim avtomobilom.

PREBERITE ŠE: SMART VISION EQ FORTWO: ELEKTRIČNA MOBILNA PRIHODNOST

Galerija slik: Mercedes-Benz EQ A

Mercedes-Benz EQ AOdpri galerijo

Surgo, najboljši gorski reševalec Surgo, najboljši gorski reševalec Koncept Kia Proceed Koncept Kia Proceed: nova presunljiva Kia 1000-500-citymagazine-cover Brabus 900 “One of Ten”: Brabusov najmočnejši dvanajstvaljni terenec na svetu Honda Urban EV Concept unveiled at the Frankfurt Motor Show Honda Urban EV Concept: Hondina električna prihodnost · · · ·