Mercedes-Benz EQV
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz EQV bo dokazal, da je lahko tudi v segmentu luksuznih kombijev električni pogon povsem konkurenčen.

Mercedes-Benz bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil prvi luksuzni kombi, ki ga bo gnala izključno elektrika. Gre za kombi z oznako EQV, osnovan pa je na že dobro poznanem in izredno priljubljenem razredu V. Elektromotor z močjo 150 kW je vgrajen na sprednji osi, energijo pa črpa iz litij-ionske baterije, s kapaciteto 90 kWh. To pomeni, da bo dovolj za do 405 prevoženih kilometrov, za polnjenje od 10 do 80%,pa bomo na hitri polnilnici potrebovali manj kot eno uro. EQV ima dovolj prostora za do 8 potnikov in omogoča neovirano uporabo prtljažnega prostora, saj je baterija ‘pospravljena’ v dno kombija.

Dizajn Mercedes-Benz EQV je skorajda identičen z razredom V, razlike pa najdemo tam, kjer bi jih za električno vozilo tudi pričakovali. Odprtina na levem boku skriva pametni, vodno hlajeni napajalnik z 11 kW moči. Mobilnost za večje število potnikov je z modelom EQV postala okolju prijaznejša, hkrati pa ni ogrozila luksuza, ki smo ga v tem razredu vajeni.

Galerija: Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQVOdpri galerijo
NOVITEC Ferrari 488 Pista NOVITEC Ferrari 488 Pista: nemški ‘tuner’ je izboljšal superšportnika Scuderia Cameron Glickenhaus Boot Buggy Scuderia Cameron Glickenhaus Boot Buggy: ekstremni puščavski ‘buggy’ Foto: t.kushar Slovenski superavtomobil v elitni svetovni družbi Gulf Heritage Edition Mustang Coupe Gulf Heritage Edition Mustang Coupe: ameriško zlo · ·