Mercedes-Benz G (2019)
Utrip mesta · mobilno

Pred kratkim se nam je občutno drugačen Mercedes-Benz razreda G predstavil v vsej svoji lepoti. Nato je sledil še tako imenovani nočni paket in le vprašanje časa je bilo, kdaj se nam bo predstavil še v različici AMG. Ni bilo treba dolgo čakati in tako vam zdaj predstavljamo nekaj podrobnosti najnovejše AMG-preobleke.

AMG-različica razreda G (2019) ima rahlo spremenjeno prednjo masko in zadek. Izbirate lahko med parom 20-paličnih platišč, ki jih boste našli le na tem AMG-modelu. Koloteki so rahlo razširjeni, prav tako je moč opaziti masivnejšo prednjo in zadnjo pogonsko os. Zunanjost premore nekaj opaznih dodatkov iz brušenega aluminija, na prednji zavorni čeljusti pa je jasno opazen napis Mercedes-Benz. Nadgrajen izpušni sistem poskrbi za skoraj orgazmičen napev, s tem pa dodatno poživi vožnjo v Mercedes-Benzu G AMG. Glavni razlog za vrhunski zvok seveda tiči v 4-litrskem V8 motorju z dvojno turbino. G500 ima 422 konjskih moči in 610 Nm navora.

PREBERITE ŠE: MERCEDES-BENZ RAZRED G (2019): KLJUB OPAZNIM OSVEŽITVAM ŠE VEDNO OSTAJA IKONA

Nekaj podrobnosti je spremenjenih tudi v sami kabini G-ja AMG. Trikraki športni volan je na dnu ravno odrezan in je oblečen v  usnje Nappa. Tudi tokrat so v notranjosti preproge z logotipom AMG, oblazinjenje in varnostni pasovi pa so dobili pridih rdeče barve. Mercedes-Benz G AMG je že zelo dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo od najmočnejšega izmed G-jev. V tem trenutku se še ne ve, kdaj bo najmočnejši G63 zapeljal na ceste, vse govorice pa namigujejo na to, da ne bo zelo drugačen od G-ja AMG.

Galerija slik: Mercedes-Benz G (2019)

Mercedes-Benz G (2019)Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Corbellati Missile: bo to novi najhitrejši avtomobil na svetu? Ford-Mustang_Bullitt-2019-1280-01 2019 Ford Mustang Bullitt: obujena legenda velikega platna gallery_03 Hyundai i30 Fastback: četrti član Hyundaieve družine i30 revolve-wheel-folding-airless-bicycle-tire-designboom-header2 Kolo Revolve: zložljiva “zračnica”, za katero ne potrebujete tlačilke · · ·