Mercedes-Benz G65 Final Edition
Utrip mesta · mobilno

Aktualen Mercedes-Benz razreda G je na koncu svoje življenjske prodajne poti. V prihodnjem letu se nam namreč pridruži njegova pomlajena in osvežena različica. Za slovo so pri Mercedes-Benzu izdelali 65 primerkov Mercedes-Benza G65 Final Edition. In kaj prinaša ta zadnja izdaja?

Mercedes-Benz G65 Final Edition se bo prodajal za 310.233 evrov. Za ta denar dobite veliko presežkov, vaš avtomobil pa bo viden že na daleč. Zunanjost je odeta v bronaste odtenke, s katerimi so ustvarjalci želeli poudariti ekskluzivnost modela. Notranjost poslednje izdaje je še toliko bolj luksuzna. Tudi v njem se opazi enaka barva kombinacija črne in bronaste barve. Usnjeni sedeži iz črnega napa usnja so prešiti z bronastimi šivi, v istem slogu je narejena armaturna plošča, ki ima poleg tega še vstavke iz karbonskih vlaken. Sedeži ponujajo funkciji gretja in zračenja.

Tako kot pri vseh Mercedes-Benzih G65 ima tudi Final Edition enak motor. Gre za 6-litrski 12-valjni biturbo motor, ki ima 621 konjskih moči in kar 1000 Nm navora. Tudi v tem primeru za prestavljanje skrbi 7-stopenjski avtomatski menjalnik, ki prenaša moč na vsa štiri kolesa. To je dovolj, da ta terenec kljub velikosti za 0 do 100 km/h potrebuje le 5,3 sekunde.

Novi mercedes-Benz razreda G bo na voljo že v prvi polovici leta 2018 in bo osnovan na novi platformi s precej manjšo težo. Spremembe bodo deležni tudi motorji, zanimivo pa bo videti, kakšna presenečenja nam bo še pripravil novinec.

Galerija slik: Mercedes-Benz G65 Final Edition

Mercedes-Benz G65 Final EditionOdpri galerijo
Nissan GT-R Nissan GT-R, ki ga lahko vozimo s ploščkom za PlayStation Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS za leto 2018 1000-500-citymagazine-cover Koncepta Daihatsu: všečno ali le čudno? Novi Audi A7 Sportback (2019) Novi Audi A7 Sportback (2019): ima iste gene kot Audi A8 ·