Mercedes-Benz GLB
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je predstavil avtomobil, ki smo ga tako zelo pogrešali v njihovi prodajni gami – terenca, ki je hkrati igriv, a tudi možat. Tako kot nekoč njegov predhodnik GLK, ki je sicer delil mnenja o njegovi obliki, a hkrati imel veliko privržencev, ki so vselej ob njegovi pojavi dvignili palec.

Niše so seksi, menijo pri znamki Mercedes-Benz in so tako v okviru avtosalona v New Yorku predstavili koncept, ki bo postal realnost že letos poleti, ko bodo predstavili produkcijsko različico. Gre za model z oznako GLB, ki se umešča med modela GLA in GLC, a na svoji medosni razdalji preseneti s prostornostjo, ki jo zaznamuje možnost tretje vrste sedežev in s tem prostor za kar 7 oseb.

O obliki ne gre izgubljati besed, ker slednja deluje res možato in drugačno. Avtomobil ima visoko silhueto, a kljub temu deluje mišičasto – nekako v principu ne davno upokojenega Mercedes-Benz GLK, na katerega nekoliko spominja (slednji je vselej odstopal od povprečja).

Mercedes-Benz GLB bo na voljo v klasični pogonski tehniki kot popolnoma elektrificiran in gnan izključno na elektriko. Baterije slednjega naj bi bile 60 kWh in bi zadostovale za doseg do 500 kilometrov z enim polnjenjem – izračunano po ciklu WLTP. Električna verzija bo na ceste zapeljala nekoliko kasneje, in sicer v začetku leta 2021.

Galerija: Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLBOdpri galerijo
aston-martin-rapide-e (1) Aston Martin Rapid E: tudi klasiki podležejo Volkswagen I.D. Roomzz Volkswagen I.D. Roomzz: Volkswagnov konceptni električni SUV Audi AI:ME Audi AI:ME: je to Audi A2 iz prihodnosti? Igor Jankovic Osseo Concept: ultra luksuzna jadrnica srbskega oblikovalca Igor Jankovic Osseo Concept: ultra luksuzna jadrnica srbskega oblikovalca · · ·