Koncept limuzine Mercedes-Benz razreda A
Utrip mesta · mobilno

V Šanghaj so se te dni na tamkajšnji avtosalon zgrnili številni koncepti glavnih igralcev na avtomobilskem trgu. Med drugim je svoje konceptno vozilo predstavil tudi Mercedes-Benz, ki je pokazal študijo svojega novega najmanjšega in najcenejšega limuzinskega avtomobila. Mercedesova limuzina razreda A bo postala serijski model predvidoma leta 2019, izdelovali pa jo bodo na Madžarskem (Kecskemet).

Mercedes-Benz je v Šanghaju predstavil študijo limuzine razreda A, s katero želijo okrepiti svojo četico kompaktnih vozil, ki prispevajo pomemben delež v Mercedesov mošnjiček. Nova limuzina bo za 11 centimetrov krajša od razreda C, bo pa nekoliko širša in višja. V dolžino namreč 4,57 metra, medem ko je široka 1,87 metra in visoka 1,46 metra.

PREBERITE ŠE: Mercedes-Benz AMG GLC63: za razvažanje otrok in dirke v pospeševanju

Koncept limuzine razreda A krasijo gladke linije z AMG-jevo motorno masko Panamericana. Motorno paleto bodo sestavljali štirivaljni bencinski in dizelski motorji, umanjkala pa ne bo niti športna izpeljanka A45 AMG. Serijski model bodo izdelovali v madžarskem Kecskemetu.

Galerija – Mercedes-Benz limuzina razreda A:

Koncept limuzine Mercedes-Benz razreda AOdpri galerijo
Škoda Vision E Coupe Crossover Concept Škoda Vision E Coupe Crossover Concept – razgreta potniška kabina, kaj je to? Audi E-tron Sportback Audi E-tron Sportback: Audijevo prihodnost je začrtal Slovenec Lada 4х4 40th Anniversary Edition Legendarna Lada Niva za svojih 40 let dobila jubilejno različico Genesis GV80 Genesis GV80 – tudi Genesis ima zdaj svojega SUV-ja ·