Mercedes-Benz razred B
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz razreda B je bila še ena od predstavitev na avtomobilskem salonu v Parizu, ki jo je publika pozdravila z navdušenjem. Spremenjena podoba je razred B umestila ob bok aktualnim Mercedes-Benzom, v sebi pa skriva tehnologijo, s katero se ponaša sam razred S.

Mercedes-Benz razreda B nosi že znano silhueto manjšega enoprostorca, s to razliko, da ima popolnoma osveženo podobo, v sebi pa skriva najnovejšo Mercedesovo tehnologijo. A pred tehnologijo se posvetimo tistemu, kar je opazno na prvi pogled. Če je bil predhodnik nekako neproporcionalen, lahko za najnovejšega Mercedesa B rečemo, da so ‘napačni’ proporci stvar preteklosti. Prednji previs je občutno krajši, prednji del pa zaokrožijo Multi-Beam žarometi, ki smo jih zasledili že pri razredu A. Nenavadne bočne linije so se poslovile, kot tudi velike zadnje luči, katere so zdaj zamenjale občutno bolj privlačne in manjše luči. Za celotno podobo lahko rečemo, da je stopila v korak s časom in sledi podobi aktualnih Mercedes-Benz modelov.

Notranjost je še bolj navdušila, kot zunanja podoba. Razred B je postal digitalen, kar se vidi po kopici zaslonov in pametnem MBUX informacijsko-zabavnem sistemu. Osnovni razred B ima na voljo dva 7-palčna zaslona, pri višji opremi pa sta na voljo dva 10,25-palčna zaslona. Tudi v razredu B si lahko kot opcijsko opremo omislimo glasovno upravljanje, obogateno resničnost, projekcijski zaslon in masažne sedeže, kot jih najdemo pri Mercedesih višjih cenovnih razredov.

Poleg že omenjena MBUX sistema, se lahko novi razred B pohvali z Intelligent Drive sistemom, ki ga najdemo v najvišjem razredu S. To pomeni, da imamo prvič v zgodovini v B razredu možnost delne avtonomne vožnje, ko nam to razmere na cesti omogočajo. Poleg tega imamo na voljo še kopico varnostnih sistemov, ki so postali osnova vsakega Mercedes-Benza. Med motorji lahko omenimo novega 2,0-litrskega dizla, ki bo imel na voljo 148 ali 188 konjskih moči. Druge motorje smo spoznali že pri razredu A in sicer 1,5-litrskega dizla in bencinskega s prostornino 1,3-litra. V prihodnje lahko pričakujemo še štirikolesni pogon in novi 8-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Mercedes-Benz razreda B je dobil privlačno podobo, ki bo dala marsikomu misliti, ko se bo odločal med A ali B razredom.

Galerija slik: Mercedes-Benz razred B

Mercedes-Benz razred BOdpri galerijo
Porsche Le Mans 919 Hybrid model car Porsche Le Mans 919 Hybrid: takšna je igračka za 14.000 dolarjev Škoda Vision RS Škoda Vision RS: prihodnost je hibridno-veganska Novi BMW serije 3 - 2019 Novi BMW serije 3: vsekakor najbolj pričakovan BMW ŠKODA Kodiaq RS ŠKODA Kodiaq RS: najhitrejši sedemsedežni SUV okoli Nürburgringa