Mercedes-AMG S63 Coupe
Utrip mesta · mobilno

Za Mercedes-Benz razred S Coupe se zdi, kot da je na ceste zapeljal prav pred kratkim. A čas hitro beži in tako je tudi ta kupe dobil svojo prenovo. V lica so mu vbrizgali nekaj botoksa.

Uradno bo sicer predstavljen na frankfurtskem avtosalonu, mi pa vam lepotca v treh najmočnejših različicah razkrivamo že kar zdaj.

Mercedes-Benz S560 Coupe

Zunanje spremembe so pri S560 Coupe praktično enake kot pri ostalih, manj zmogljivih modelih. Tega smo izbrali, ker je še zadnji v vrsti kupejev S, preden besedo Benz zamenja kratica AMG. Kupe S ima tako spremenjeni prednji in zadnji odbijač, ravno tako prednje in zadnje žaromete, kjer so zadnji  popolnoma v OLED-tehnologiji. Tisti najbolj pozorni bodo opazili še spremenjene nastavke izpušnih cevi. Notranjost je razkošna kot še nikoli do zdaj, podobno lahko najdete v avtomobilih še višjega cenovnega razreda. Spremenjeni volan ima zdaj drsne tipke, kot jih je uvedel razred E, 12,3-palčni zaslon pa se je povsem zlil v osrednjo armaturno ploščo. S560 Coupe ima serijski štirikolesni pogon 4Matic in ga ne bo mogoče naročiti s pogonom na zadnji kolesni par. Pod pokrovom ima vgrajen prenovljeni 4-litrski 8-valjni motor z dvojno turbino, ki pridela 463 konjskih moči.

Mercedes-Benz S560 CoupeOdpri galerijo

Mercedes-AMG S63 Coupe

Vidne spremembe so praktično enake kot pri S560 Coupe, s to razliko, da je AMG S63 Coupe videti nekoliko bolj zlovešče, nekoliko bolj divje, lahko bi rekli celo bolj poredno. Prav tako ima vgrajen 8-valjni motor, ki pa je še bolj “napiljen” in premore kar 603 konjske moči in pospeši od 0 do 100 km/h v vsega 3,4 sekunde. Prav tako ima serijsko vgrajen štirikolesni pogon 4Matic, lahko tudi 4Matix+, za prestavljanje pa skrbi 9-stopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko. Športno podvozje in športni izpušni sistem sta pri liniji AMG seveda samoumevna.

Mercedes-AMG S63 CoupeOdpri galerijo

PREBRETIE ŠE: MERCEDES-AMG G63 IN G65 EXCLUSIVE EDITION

Mercedes-AMG S65 Coupe

AMG S65 Coupe je zagotovo najbolj vznemirljiv med predstavljenimi kupeji. Poganja ga mogočen 6-litrski 12-valjni motor z dvojno turbino in kar 621 konjskimi močmi. V primerjavi z modelom AMG S63 Coupe ni tako hiter, saj velikost motorja zahteva dodatno težo. Od 0 do 100 km/h se tako prebije v 4 sekundah, kar je več kot pol sekunde počasneje. A nič za to, najvišja hitrost je pri obeh elektronsko omejena, in sicer na 300 km/h. In pogon 4Matic? V tem primeru ne. AMG S65 Coupe ima pogon speljan na zadnji kolesni par, kar ga naredi vznemirljivejšega v ovinkih in zahteva malce več vozniškega znanja.

Mercedes-AMG S65 CoupeOdpri galerijo

cover-batmotor Batman, tvoj motor je pripravljen! Smart Vision EQ Fortwo Smart Vision EQ Fortwo: električna mobilna prihodnost Mercedes-AMG G63 in G65 Exclusive Edition Mercedes-AMG G63 in G65 Exclusive Edition cover-kimi Prvič opazili Kimija Räikkönena smejati se ·